خانه های غیرفعال در اقلیم سرد (بر اساس اطول طراحی کشور نروژ)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_306
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2821
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر
چکیده
کشور نروژ با وجود اقلیم سردی که دارد، یکی از پیشرفته ترین کشورهای اروپایی در زمینه طراحی خانه های با بهره وری انرژی است. میزان نیاز به گرمایش این خانه های غیر فعال باید کمتر از( 15kWh(m(2)a باشد و رسیدن به این حد مطلوب نیازمند بکارگیری تمهیدات مختلفی در طراحی خانه است. در مقاله حاضر بر اساس تحقیقی که بر روی یک پروژه مسکونی انجام شده است، میزان مصرف انرژی سه تیپ خانه آپارتمانی، ردیفی و منفرد در سه اقلیم متفاوت شهرهای اسلو، لیلیهامر و کاراشوک (که درجه متفاوتی از آب و ه وای سرد دارند) با هم مقایسه شده است. همچنین نتایج برای شهر زوریخ، سوئیس با آب و هوایی معتدل نیز شبیه سازی شده اند تا در بررسی نقش اقلیم نتایج قطعی تری به دست آید. نتایج نشان می دهد برای یک خانه غ یرفعال ضخامت عایق بین 350 تا 550 میلی متر و میزان بهره وری گرمایی 83% و تراکم هوا 0.6 و پنجره ها با یک ارزش حرارتی به اندازه 0.8 وات بر متر مربع مناسب اند. این مقادیر به مشخصه های خانه های ردیفی بررسی شده نزدیکترند و اگرچه خیلی بلند پروازانه هستند اما این وضعیت از نظر تکنیکی قابل انجام است. با این وجود داشتن هزینه های سنگین و احتمالاٌ عدم بازارپسندی متداول خانه ها در نروژ را به همراه خواهد داشت. شبیه سازی ها همچنین حاکی از آن است که وابستگی اقلیم، معیار بسیار مهمی است. این مطلب که اقلیم معتدل زوریخ شرایط ایده آلی برای طراحی یک خانه غیرفعال با هزینه های کمتری دارد نشان می دهد چگونه اقلیم سرد سه شهر نروژ هزینه های ساخت خانه غیرفعال را بالاتر می برد. فضای ذخیره گرمایی سالیانه برای لیلیهامر در حدود 4-5 کیلووات ساعت بیشتر از شهر اسلو (در حدود 30%) است. برای آب و هوای سرد کاراشوک ذخیره گرمایی سالیانه در حدود 2.5 مرتبه بیشتر از اسلو است. اسلو به عبارت دیگر حدود 2 تا 3 مرتبه فضای ذخیره گرمایی سالیانه بیشتر از زوریخ دارد. به عبارت دیگر زوریخ نمونه برتر اروپای مرکزی است.کلیدواژه ها
خانه های غیرفعال- اقلیم سرد نروژ- ارزش حرارتی- نیاز به گرمایشمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.