بارش اسیدی و تأثیر آن بر محیط زیست و ساخت و سازهای شهری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2083
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز جعفری

اداره کل هواشناسی استان اصفهان، مجتمع اداری امیرکبیر، کارشناس ارشد هواشناسی

محمدعلی میرعباسی

اداره کل هواشناسی استان اصفهان، مجتمع اداری امیرکبیر، معاون مدیر کل اداره هواشناسی

مهدی صالحی سیچانی

اداره کل هواشناسی استان اصفهان، مجتمع اداری امیرکبیر، مدیرکل اداره کل هواشناسی

چکیده

کارخانه ها، ماشین ها، کامیون ها، و وسایلی که دارای دودکش هستند، از سوخت فسیلی نظیر زغال و مواد نفتی استفاده می کنند. سوخت این دو نوع مادهف موادی نظیر اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن را وارد هوا می سازد. در فضا این ا کسیدها تغییر می کنند، به گردو غبار و سپس به صورت باران اسیدی تبدیل می شوند و به صورت بارش های خشک یا تر به سطح زمین برمی گردند. گازها و بخارهایی که از دستگاه های دارای سوخت فسیلی وارد هوا می شوند، در هوا خیلی به بالا نمی روند و در صورت عدم ترکیب با آب، به صورت گردو غبار اسیدی در می آیند. گرد و غبار اسیدی ضمن فرود آمدن بر زمین به نمای ساختمان ها و بناهای سنگی و مجسمه ها می سبد و موجب فرسایش آنها و کاهش عمر مفید آنها می گردد. بنابراین به آثار باستانی و بناهای باستانی که در معرض این باران ها هستند صدمه فراوانی ایجاد می شود. گردو غبار اسیدی حتی به چرم، کاغذ و لباس نیز آسیب می رساند. این غبارها حیات درختان و حتی گیاهان را مورد تهدید قرار داده و رشد گیاهان و غلات را کاهش می دهند، تاکنون سبب آسیب به میلیاردها تن غله شده اند. با ایجاد تغییرات شیمیایی در خاک اطراف ریشه ها، آنها را ضعیف می کند و درختان مقاومت خ ود را در برابر حملات حشرا و سایر آفت ها از دست می دهند. حتی رودها و دریاچه ها نیز از باران اسیدی صدمه می بینند و خیلی از حیوانات دریایی در اثر این باران های اسیدی از بین رفته اند. با توجه به حیاتی بودن این مسئله، در این مقاله سعی شده است به بررسی مکانیزم و علل تولید بارش های اسیدی و اثرات آن بر محیط زیست و به ویژه ساخت و سازهای شهری پرداخته و در حد امکان راه کارهایی برای مقابله با این معزل و کاهش منابع تولید و تشدید بارش های اسیدی یافت. ضمن اینکه لزوم هر چه بیشتر استفاده از انرژی های نو همچون انرژی خورشیدی و انرژی بادی کاملاً مشخص می شود.

کلیدواژه ها

آلاینده ها- انرژی های نو- باران اسیدی- مصالح ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.