تبیین نقش انرژی و اقلیم در شکل دهی به فضای معماری و فضای شهری (با تأکید بر معماری دشت های فلات مرکزی ایران)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_275
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 986
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی معماری
دانشجوی کارشناسی معماری
چکیده
نیاکان ما با بهره گیری خردمندانه از مواهب طبیعی و خدادادی، فضای درونی و بیرونی ساختمان ها را به گونه ای طراحی می کردند که علاوه بر استحکام بنا در برابر شرایط خاص اقلیمی، از محدودیت ها و مشکلات آب و هوایی محل سکونتی خویش برای آسایش و امنیت بیش تر ساکنان بهره می بردند. تأثیر خصوصیات اقلیم در هر منطقه کالبد و سیمای شهری خاص آن شهر یا منطقه را پدید می آورد چرا که شرایط آب و هوایی به موازات عوامل محیطی از عوامل مؤثر در شکل گیری و تکوین شهرها و فضاهای معمارانه به شمار می آیند. بطوریکه شهرهای واقع در دشت های فلات مرکزی ایران با شرایط اقلیمی خشک و بدون آب دارای ویژگیهای شهری و فضاهای خاص و مطابق با طبیعت است. اهمیت تأثیر اقلیم بر معماری، انجام مطالعات و پژوهش های جامعی را در این زمینه ایجاب می کند. بویژه در کشور ما که تنوع شرایط اقلیمی در آن کاملاً مشهود است و انجام تحقیقات گسترده در این زمینه امری اجتناب ناپذیر است. بطور کلی، این پژوهش به دو صورت نظری و عملی انجام گرفته است. در ابتدا، مباحث نظری مربوط به تأثیر اقلیم در خلق فضای معارانه و شهری بیان شده و در ادامه به خصوصیات اقلیم و معماری بناهای دشت های فلات ایران می پردازیم و در نهایت، مقاله سعی بر تبیین نقش انکار ناپذیر اقلیم در ساماندهی به فضای معماری و شهری است. از یافته های این پژوهش می توان به این نکته اشاره کرد که معماری و ساخت فضاهای شهری همگام با طبیعت و اقلیم بوده، بگونه ای که پیشینیان در ساخت بافت شهر کاملاً به این نکته توجه داشته اند.کلیدواژه ها
اقلیم، دشت های فلات مرکزی ایران، فضای شهری، فضای معماریمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.