بررسی راه حلهای اقلیمی معماری مناطق گرم و خشک ایران و علل عدم تداوم آنها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر احدی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد قزوین و مدرس موسسه غیرانتفاعی حکمت

سمیه ایزدپناه

کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در دنیای معاصر، رشد فزاینده جمعیت جهان، موجب آثار فاجعه آمیزی همچون مصرف بیش از حد و غیر مسئولانهانرژیهای فسیلی شده است و بخش زیادی از این اتلاف انرژی در بخش ساختمان و به دلیل مدلهای غیر استاندارد وسبکهای معماری ناهمگون با اقلیم مورد نظر می باشد. اقلیم گرم و خشک در کشور ایران، بعنوان وسیعترین پهنه اقلیمیدر کشور که شهرها و کلان شهرهای مهمی را در خود جای داده است و مرکز ساخت و سازهای اصلی کشور می باشدمطرح است و در حال حاضر شاهد اجرای سبکها و روشهای اجرایی ناهمگون با این اقلیم در آن می باشیم. از سویی دیگر باتوجه به طرح بحث توسعه پایدار و به تبع آن پایداری در معماری و لزوم ساخت و سازهای همگون با محیط و اقلیم بعنوانیکی از مؤلفه های اصلی محیطی، نیاز به طراحانی داریم که کاملاً با راه حلهای معماری و شهرسازی همساز با اقلیم آشناباشند. در این مقاله ضمن طرح برخی از مهمترین اصول رعایت اقلیم در معماری در اقلیم مهم و وسیع گرم و خشککشور،برخی از دلایلی که باعث عدم تداوم این اصول در ساخت و ساز این مناطق شده است از جنبه های گوناگون اجرایی،اقتصادی، اجتماعی تحلیل و بررسی شده است.

کلیدواژه ها

اقلیم- معماری – مناطق گرم و خشک - پایداری اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.