تحلیل تأثیرات استفاد ازعایق های تغییر فاز دهنده بر میزان کاهش مصرف سالانه انرژی ساختمان در اقلیم های مختلف ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_254
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1263
نویسندگان
استادیار بخش مهندسی مکانیک، دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه بیرجند
چکیده
در این مقاله اثر عایق های تغییر فاز دهنده با دماهای ذوب مختلف بر مصرف انرژی ساختمان مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور از نرم افزار انرژی پلاس جهت مدل سازی و انجام محاسبات نمونه های ساختمانی در اقلیم های تهران، شیراز، تبریز و بندرعباس استفاده شده است. در تحقیق زیر سه حالت ساختمان های بدون عایق، دارای عایق معمولی و دارای عایق های تغییر فاز دهنده ی مختلف در اقلیم های ذکر شده مورد بررسی قرار گرفته است و در شرایطی که ضریب انتقال حرارت در حالت های عایق معمولی عایق های تغییر فاز دهنده برابر است به بررسی میزان کاهش مصرف انرژی ساختمان در اثر تغییر فاز عایق های تغییر فاز دهنده پرداخته شده است. نتایج این بررسی نشان داد که استفاده از عایق های حرارتی معمولی به ترتیب باعث کمترین کاهش مصرف انرژی سالانه در بندرعباس به میزان 0/36% و بیشترین کاهش مصرف انرژی سالانه در تبریز به میزان 5/5% خواهد شد، این در حالی است که در کلیه اقلیم های فوق در برخی از ماه ها مصرف انرژی افزایش خواهد یافت اما استفاده از عایق تغییر فاز دهنده با دمای ذوب 30 درجه سانتیگراد که به عنوان بهینه ترین عایق انتخاب شد در اقلیم های شیراز و بندرعباس به ترتیب کاهش 9/41% و 8/39% مصرف انرژی سالانه را در پیش داشته است و تهران دارای کمترین کاهش مصرف انرژی به اندازه ی 7/74% بوده است. همچنین در بررسی های ماهانه مشخص شد که بیشترین کاهش مصرف انرژی در ماه مارچ در بندرعباس با 44% و کمترین کاهش مصرف انرژی مربوط به ماه سپتامبر در تبریز است که استفاده از عایق تغییر فاز دهنده با دمای ذوب 31 درجه سانتیگراد باعث افزایش 22% در مصرف انرژی شده است.کلیدواژه ها
عایق تغییر فاز هنده، انرژی پلاس، عایق حرارتی، کاهش مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.