بررسی رابطه مورفولوژی و توسعه پایدار شهری در اقلیم سرد و کوهستانی (نمونه: بافت قدیم شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه نبی ئی فیجان

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

کارکردهای جدید و مختلفی که در شهرها به وجود می آید، حاصل رشد و توسعه اقتصادی- اجتماعی در شهرهاست و این امر، تغییراتی در کیفیت کاربری زمین در شهرها ایجاد می کند و مناطق مورفولوژیک را سامان می بخشد. حال اگر بخواهیم تعریف کاملی از مورفولوژی شهری ارائه دهیم می توانیم بگوئیم مورفولوژی شهری، مطالعه ی شکل شهر است، مطالعه ای نظام یافته (سیستماتیک) از تکوین، رشد، فرم، طرح، ساخت، کارکرد و توسعه شهر با توجه به ساختهای اجتماعی و اقتصادی. در معماری و شهرسازی گذشته ایران زمین طراحی همساز با اقلیم، از جایگاهی محوری برخوردار بوده است و در هر اقلیمی راهکارهای هوشمندانه ای را مورد استفاده قرار داده است، این راهکار ها در اقلیم سرد و کوهستانی که بخش اعظمی از منطقه زاگرس را شامل می شود، با شرایط توپوگرافی و طبیعی منطقه درآمیخته و به گونه ای بی نظیر بافت شهری را پدید آورده است. با توجه به این امر که توسعه پایدار یکی از جامع ترین مفاهیم در همه زمان ه است که در دهه های اخیر مورد توجه روز افزون جوامع قرار گرفته است و مجموعه ای از عوامل مختلف پیچیدگی زندگی بشری را اعم از اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و محیط زیست را مورد توجه قرار می دهد. این پژوهش با بررسی معیارها و راه حل های ارائه شده برای رسیدن به توسعه پایدار شهری از یک سو و شیوه ها و تجارب مورفولوژیک شهری منطقه سرد و کوهستانی از سوی دیگر با بهره جستن از بافت قدیم شهر کرمانشاه به عنوان نمونه موردی سعی در بررسی رابطه مشخصات بافت منطبق بر اقلیم کوهستانی و توسعه پایدار دارد. روش این تحقیق، تحلیلی- توصیفی بوده و مبتنی بر مشاهدات میدانی و نیز گردآوری اطلاعات کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

مورفولوژی- توسعه پایدار- اقلیم- سردو کوهستانی- کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.