بکارگیری پنجره های هوشمند نانو در منازل مسکونی شهر شهرکرد
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_180
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2192
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان
کارشناس معماری دانشگاه ارومیه
کارشناس معماری دانشگاه ارومیه
چکیده
در تمام طول تاریخ معماری و ساختمان سازی، طراحان همواره درصدد پاسخگویی به شرایط آب و هوایی بوده اند. مطلب مهم جهت درک ارزش معماری هر عصر و هر منطقه ای دانستن چگونگی مطابقت ساختمان با اقلیم خاص آن منطقه است. امروزه مصرف بی رویه انرژی تعادل اکوسیستم را بر هم زده است و تبعات این امر دنیا را به بحران عظیم زیست محیطی روبرو ساخته است. از سویی خ طر اتمام منابع انرژی که تعیین کننده رشد اقتصادی و توسعه صنعتی کشورهاست بشر را به استفاده بهینه از منابع انرژی رهنمون ساخته است. در این میان وظیفه معماران و طراحان در ایفای نقش خود به مراتب خطیرتر و سرنوشت سازتر از گذشته می باشد. هوشمند سازی محیط و ایجاد تغییر در محصولات ساختمان، نشانه ای از رشد آگاهی معماران و طراحان امروز نسبت به سرمایه اکولوژیکی است. از علومی که این تغییرات مثبت در محصولات ساختمان را فراهم کرده است فناوری نانو می باشد. در پژوهش حاضر بکارگیری دونوع نانو شیشه هوشمند در منازل مسکونی شهر شهرکرد پیشنهاد می شود که با استفاده از فناوری های نوین قادر به بهینه سازی مصر ف گاز در زمستان و برق در تابستان می باشند. هوشمند سازی این پنجره به ساختمان کمک می کند تا بگونه ای فعال در برابر تغییرات آب و هوایی عمل کند و نیز به کاربر نیز این آزادی عمل را می دهد که خود، محیط آسایشش را بهبود ببخشد. پنجره هوشمند مذکور میزان پوشیدگی فضای داخل از نور خورشید را کنترل می کند و سبب ماندگاری بیشتر لوازم منزل از رنگ پریدگی می شود و نیز با تغییر رنگ و تغییر فاز مصالح استفاده شده در پنجره، نمای ساختمان را در شرایط آب و هوایی گوناگون تنوع می بخشد. در این پنجره کاربر از نصب پرده و دیگر ادوات کور کننده نور بی نیاز می شود. بعلاوه آنها سایه ای جزئی ایجاد می کنند که سبب استفاده بهتر از رایانه و ال سی دی ها می شوند.کلیدواژه ها
بهینه سازی مصرف انرژی- شهر شهرکرد- شیشه های هوشمند- فناوری نانو- محصولات نوین ساختمانمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.