امکان سنجی جایگزینی مصالح بازیافتی با مصالح رایج و نقش آنان در کاهش مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد انرژی معماری- دانشکده فنی دانشگاه ایلام

نازنین نصرالهی

عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشکده ایلام

هاجر صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد انرژی معماری- دانشکده فنی دانشگاه ایلام

چکیده

همان طور که می دانیم در کشور ایران بیشترین میزان مصرف انرژی در بخش ساختمان می باشد. در این میان ذکر این نکته الزامی است که این میزان ناشی از عدم توجه به مسائل طراحی معماری و همچنین عدم وجود فرهنگ صحیح استفاده از انرژی های فسیلی می باشد. یکی از مسائل مهم در معماری، مصالح مورد استفاده در فرآیند طراحی می باشد. در سالهای اخیر احداث و تخریب ساختمانها هزینه زیادی را به خود اختصاص داده است و حجم بالای زباله های ساختمانی و پسماندهای ساختمانی باعث به وجود آمدن معضلات زیست محیطی می شود علاوه بر آن میزان انتقال حرارت مصالح نیز تا حدی مصرف انرژی را افزایش می دهد. به غیر از مسائل ذکر شده استفاده از مصالحی که حداقل ضخامت و وزن و حداکثر بازدهی را داشته باشند به منظور سبک سازی وزن ساختمان و استفاده حداکثر از فضای معماری امری ضروری می باشد. استفاده از مصالح بازیافتی (تجدید پذیر) به لحاظ استفاده مجدد در بنا، تجزیه و بازگشت به محیط زیست، صرفه جویی اقتصادی، جذب و ذخیره و بکارگیری انرژی های طبیعی، وزن سبک و ضخامت کمتر می تواند جایگزین مناسب مصالح رایج باشد. در این مطالعه ابتدا چند نوع مصالح تجدید پذیر قابل استفاده در اقلیم معتدل و مرطوب معرفی شده و سپس مزایای آنها نسبت به مصالح رایج بررسی شده و در نهایت یک ساختمان با جداره ای از مصالح بازیافتی در نرم افزار انرژی مدل شده و میزان مصرف انرژی آن نسبت به میزان مصرف انرژی همان ساختمان با دیوار دوجداره مقایسه شده است. نتایج حاصله نشان داده است که استفاده از مصالح تجدید پذیر با توجه به خصوصیاتی که ذکر شد نه تنها مفید می باشد بلکه طبق نمونه مدل شده می توان با استفاده از مصالح تجدیدپذیر به میزان 10% در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.

کلیدواژه ها

مصالح بازیافتی- مصرف انرژی- زیست محیطی- اقلیم معتدل و مرطوب- معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.