بررسی شرایط اقلیمی بجنورد جهت طراحی بهینه ساختمان اداری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2887
نویسندگان
کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی
کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی
کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی
چکیده
این مطالعه با هدف توسعه پایدار به منظور محقق نمودن همسان سازی در ساختارهای ساخت و ساز متناسب باشرایط اقلیم و جغرافیایی منطقه و کاهش مصرف انرژی و آلاینده های صوتی محیطی انجام گرفته است. در ابتدابا توجه به اهمیت برخی از پارامترهای هواشناسی نظیر دما، باد و رطوبت، با استفاده از شاخص دمای موثر، شرایطآب و هوایی شهر بجنورد بررسی گردیده است. سپس با استفاده از نتایج بدست آمده طراحی اقلیمی انجام گرفتهاست. محاسبات نشان می دهند که در تمام ماهها به جز خرداد و تیر و مرداد شاخص در شرایط عدم آسایش بودهو هوای سرد و خنکی بر شهر حاکم است. لذا نحوه طراحی ساختمان طوری انجام گرفته است که بیشتریناستفاده را از تابش نور خورشید داشته و از وزش باد حدالامکان در امان باشد تا در بهینه سازی مصرف انرژیبیشترین بهره وری ایجاد گردد. برای استفاده بهینه از نور خورشید، ساختمان که در راستای شرقی- غربی کشیدهشده است به سمت جنوب شرق چرخیده است که باعث می شود نور مطلوبی برای زمستانهای سرد این منطقهوجود داشته باشد که در تابستان با پوشش گیاهی و درختکاری از شدت این نور که سبب گرم شدن محیط میشود کاسته می گردد. همچنین وضعیت آلودگی صوتی محیط اطراف نیز در نظر گرفته شده است. برای کاهشآلودگی صوتی و کم نمودن تبادل انرژی با محیط بیرون، ضمن در نظر گرفتن اندازه پنجره متناسب با جهتآلودگی صوتی می توان از پنجره های دوجداره نیز استفاده نمود. بنابراین شایسته است طراحان، معماران،شهرسازان و برنامه ریزان شهری با توجه به موقعیت جغرافیای شهر مورد نظرشان شرایط اقلیمی را در نظر بگیرندو بر اساس آن پروژه های ساختمانی را طراحی نمایند تا ضمن بهینه سازی مصرف انرژی شرایط آسایش بیشتریرا فراهم نمایند.کلیدواژه ها
اقلیم – شاخص آسایش – دمای موثر - بهینه سازی مصرف انرژی- طراحی اقلیمیمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.