برنامه ریزی انفعالی انرژی های تجدید شونده در مسکن رهیافتی در جهت نایل آمدن به توسعه پایدار شهری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1221
نویسندگان
چکیده
با رشد و توسعه شهرها و بهره وری حداکثر آنان از انرژی های فسیلی در سده های اخیر پیوسته موجبات آلودگی های زیست محیطی و به خطر افتادن منابع انرژی های فسیلی روز به روز افزایش پیدا کرده است. بنابراین همچنین موضوعاتی باعث افزایش توجه مجامع بین المللی در جهت کاهش میزان مصارف سوخت های فسیلی و همچنین افزایش میزان بهره وری از انرژی های پاک می بوده است که از این نوع می توان به بیانیه سازمان ملل متحد در رابطه با توسعه پایدار، دستور کار 21، کنوانسیون سازمان ملل در رابطه با تغییرات آب و هوایی (تغییرات اقلیم) و... اساره نمود. رهیافت های جدید در این رابطه به منظور معماری پایدار را می توان به طرح های فعال و انفعالی در الگوهای طراحی معماری اشاره کرد که به دنبال بهره وری از انرژی های پاک می باشند. طرح های فعال به استفاده از تأسیسات و زیر ساخت هایی در رابطه با بهره وری از انرژی باد و خورشید و همچنین زمین گرمایشی می باشد، اما طرح های انفعالی بدون استفاده از این تأسیسات و از طریق استفاده از الگوهای طراحی صحیح در رابطه با جهت گیری و استفاده از عناصر کالبدی، به بهره وری از انرژی های باد و خورشید نایل خواهد آمد. در این تحقیق رویکرد اصلی محقق در جهت استفاده از طراحی انفعالی در ساختمانها به منظور کاهش وابستگی به انرژی های فسیلی و متعاقباً کاهش آلودگی های زیست محیطی می باشد که در این رابطه می توان به الگوی صحیح جهت گیری ساختمان ها، استفاده و جانمایی صحیح عناصری همچنین مانند گلخانه در فضاهای مسکونی و همچنین استفاده از فضاهای سبز در جهت کاهش میزان جزایر گرمایی و ... اشاره نمود.کلیدواژه ها
انرژی های تجدیدپذیر- توسعه پایدار- طراحی انفعالی- طرح های فعال- معماری پایدارمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.