مطالعه و بررسی اقتصادی تولید و اجرای بتن خودمتراکم (SCC) و بتن معمولی در سازه های بتن آرمه با هدف توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1065
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه یزد

رضا مرشد

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یزد

چکیده

پایداری و دوام بتن از جمله مباحثی هستند که در اجرا هر چه بهتر سازه های بتنی همواره مطرح می شوند. سالهای زیادی است که با گسترش استفاده از بتن، ویژگی هایی همچون دوام، کیفیت، تراکم و بهینه سازی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و همواره تحقیقات جدیدی برای بالا بردن کیفیت این محصول انجام می گیرد. یکی از روشهای ارتقاء کیفیت در اجرا، استفاده از بتن خودمتراکم است. بتن خودمتراکم که کمتر از سه دهه از عمر آن می گذرد با دارا بودن ویژگی های خاص خ ود، همچون قابلیت پرکنندگی، کارایی بالا، عدم نیاز به ویبره، قابلیت جریان تحت اثر وزن خود، کاهش هزینه و نیروی انسانی و از همه مهمتر تسریع در عملیات ساخت، امکانات جدیدی را در اختیار قرار داده است. استفاده از بتن خودمتراکم از چندین سال قبل بصورت عضو سازه ای در کشورهای توسعه یافته رشد چشمگیری داشته ولی استفاده از آن در سازه های بتن آرمه در ایران متداول نبوده است. لذا با بررسی پروژه های مختلف با اسکلت بتنی و ارزیابی طرح های اختلاط و هزینه اجرایی اعضای سازه ای، اگرچه هزینه تولید و مصالح اولیه بتن خودمتراکم در حدود 44 درصد از بتن معمولی بیشتر است، اما با محاسبه هزینه های اجرا به طور متوسط 63.2 درصد کاهش قیمت در این زمینه وجود دارد که نشان دهنده منفعت اقتصادی استفاده از این بتن می باشد. نتایج حاکی از آن است که پیچیدگی های اجرایی بتن خودمتراکم به صورت درجا چه در اجرا و چه در تولید، با مطالعه در تاریخچه استفاده از این بتن در ایران قابل حل خواهد بود و استفاده از این بتن بمنظور صنعتی سازی و همچنین نقش اساسی در پیشبرد اهداف برنامه توسعه پنجم کشور، امری ضروری به نظر می رسد به گونه ای که استفاده از این بتن با قرارگیری در محدوده ای مجاز با معیارهای جهانی همخوانی دارد.

کلیدواژه ها

بتن خود متراکم (SCC)- قابلیت جریان و عبور- کارایی- قابلیت پایداری- قابلیت پرکنندگی- بررسی اقتصاد- تولید و اجرا- سازه های بتن آرمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.