سیستم های خورشیدی غیرفعال در معماری بومی اقلیم گرم ومرطوب ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2047
نویسندگان
استادیارگروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گلستان
کارشناسی ارشدمعماری، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات زنجان
چکیده
در اهمیت ارتباط معماری با شرایط محیط طبیعی شکی نیست و این ارتباط به شدت به شرایط اقلیمی وابستهاست. در ایران بخش اصلی مناطق در اقلیم گرم و حارهای قرار گرفته است. بنابراین همیشه در احداث بناهایگوناگون توجه به چنین شرایط محیطی مدنظر معماران بوده است. این مقاله طرزتفکر نوینی نسبت به معماریارائه میکند که درطی آن طراحی بناها با مطالعه دقیق موقعیت، اقلیم، مصالح بومی ساختمانی و به ویژه تابشخورشید مورد بحث قرارمی گیرد. این تفکر کمک میکند تا بتوان از انرژیهای محیطی بالقوه در معماری بهرمندشد. معماری بومی وقدیمی ایران رابطه ای قوی با ویژگی های تابش خورشیدی واقلیم مناطق گرم داشته اند.متأسفانه امروزه اتکای نادرست به تامین واستفاده ازانرژی های فسیلی مارا از چنین تفکری دور کرده است.سیستم های غیرفعال خورشیدی ، دارای شیوههای ساده و کاربردی بوده ونیاز به نگهداری اندک یا ناچیزی دارند.همچنین این سیستم ها نیاز به هیچگونه انرژی ورودی خارجی ندارد وازاین رو آلایندههای محیطی تولیدنمی کنند. این مقاله به بررسی راهکارهای معمارانه بومی استفاده از سیستم های خورشید ی غیر فعال درشهرهایاقلیم گرم ومرطوب ایران پرداخته و در پی یافتن الگوهای واحد کارآمد در نمونه های مورد بررسی است.کلیدواژه ها
معماری بومی- سیستم خورشید غیرفعال- اقلیم گرم ومرطوب- انرژی های محیطی بالقوهمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.