مروری بر راهکارهای ژندرمانی برخی بیماریهای سیستم عصبی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF11_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلاسادات موسی کاظمی محمدی

دانشجوی کارشناسی زیستشناسی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سمنان، ایرا ن

بهار جهان لتیباری

دانشجوی کارشناسی زیستشناسی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سمنان، ایرا ن

مهدی گلستانی نسب

استادیار گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سمنان، ایرا ن

چکیده

ژن درمانی به عنوان یکی از روشهای نوین درمان بیماریها درصدد بهبود فنوتیپ بیماریها و درمان یک باره بیماریها برمی آید و به ویژه برای درمان بیماریهایی که تا کنون درمان قطعی نداشته اند، نقطه امید به شمار می رود. برخی بیماریهای سیستم عصبی نیز ازجمله بیماریهایی هستند که عمدتا تا کنون درمان قطعی نداشته و دغدغه بزرگی برای جوامع محسوب می شوند. بیماریهایی نظیر اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)، آتروفی عضلانی نخاعی (SMA)، آتاکسی مخچه ای نخاعی (SCA)، دیستروفی عضلانی دوشن (DMD) و دیستورفی عضلانی بکر (BMD) از بیماریهای سیستم عصبی شایعی هستند که امروزه با استفاده از تکنیک های ژن درمانی زیر نظر دانشمندان وپژوهشگران در مسیر بهبود فنوتیپ های این بیماریها و در نهایت درمان قطعی و نوید بخش آیندهای بهتر قرار دارند. در این مقاله به بررسی تکنیک های ژندرمانی ابداع شده و یا در حال ابداع برای بیماریهای سیستم عصبی و نتیجه ی آنها بر روی بهبود فنوتیپ های آن بیماری و یا معکوسشدن کامل بیماری می پردازیم . تکنیک هایی نظیر الیگونوکلئوتیدهای آنتی سنس ، ۹CRISPER CAS، درمان با MiRNA، ژندرمانی مداری خاص، درمان با SiRNA، درمانهای مبتنی بر نانوذرات و .... از جمله تکنیک های ژن درمانی هستند که تاکنون بررسی شده اند و نتایج حاصل از آزمایشات امیدی بر درمان بیماریهایی است که تاکنون جوامع بشری از درمان کامل و مطلوب آنها عاجز بوده اند.

کلیدواژه ها

ژن درمانی ، CRISPER CAS، آنتی سنس ، وکتورهای .AAV

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.