رابطه سبک های تفکر، انعطافپذیری کنشی و جهت گیری مذهبی با سلامت روان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE21_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 25
نویسندگان
روانشناس دانشگاه علوم پزشکی اهواز
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی تعیین میزان رابطه سبک های تفکر، انعطافپذیری کنشی و جهت گیری مذهبی با سلامت روان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود. حجم نمونه ۲۰۰ نفر از دانشجویان بود و آزمودنی ها به صورت در دسترس از میان کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری عبارت بودند از: پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ - واگنر، مقیاس انعطاف پذیری کنشی کانر و دیویدسون، مقیاس جهت گیری آلپورت و پرسشنامه سلامت روان دراگوتیس و همکاران. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود و نتایج تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری در سطح معنی داری ۰۰۰۱.۰ p< نشان داد که بین سبک های تفکر ( قانون گذار، اجرایی ، پایور سالار و فردسالار )، انعطافپذیری کنشی و جهت گیری مذهبی ( درونی و بیرونی ) با سلامت روان رابطه منفی معنی دار وجود دارد، ولی بین سبک های تفکر ( قضاوتگر، فردسالار، جرگه سالار، کلی نگر، جزئی نگر، درون نگر، بروننگر و آزاد اندیش ) با سلامت روان رابطه منفی معنی دار مشاهده نشد. همچنین ، یافته ها نشان داد بین سبک های تفکر، انعطافپذیری کنشی و جهت گیری مذهبی ( درونی و بیرونی ) با سلامت روان دانشجویان رابطه چندگانه وجود دارد. همچنین ، نتایج تحلیل رگرسیون مرحله ای نیز نشان داده است که متغیرهای انعطافپذیری و جهت گیری مذهبی بیرونی به ترتیب پیش بینی کننده سلامت روان دانشجویان می باشند.کلیدواژه ها
سبک های تفکر، انعطاف پذیری کنشی ، جهت گیری مذهبی ، سلامت روان.مقالات مرتبط جدید
- تاثیر انگیزه شناختی -رفتاری بر میزان مشارکت عملی دانش آموزان
- دیسگرافیا: علل ،درک و مدیریت اختلال نوشتن در کودکان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و یادگیری خود راهبر با سرزندگی تحصیلی دانش آموزان متوسطه دوم شهرستان سیریک
- اثربخشی هنر درمانی با رویکرد نقاشی بر پرخاشگری و خلاقیت دانش آموزان دوره دوم دبستان
- رابطه طرحواره های جنسیتی با گرایش به عهدشکنی در زنان شهر تهران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.