بررسی تاثیر درماندگی مالی بر محافظه کاری حسابداری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF12_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو آیباقی اصفهانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

چکیده

بررسی و تحلیل رفتار مالی شرکت ها در مواجهه با شرایط اقتصادی نامطلوب و فشارهای مالی در سال های اخیر از اهمیت زیادی برخوردار شده است. یکی از جنبه های کلیدی در این حوزه، موضوع درماندگی مالی و تاثیر آن بر تصمیمات حسابداری و مالی شرکت ها است. در شرایط درماندگی مالی، شرکت ها با فشارهای اقتصادی شدید و کاهش نقدینگی روبرو می شوند و ممکن است برای حفظ و بهبود وضعیت مالی خود، به سیاست های مالی و حسابداری محافظه کارانه تری روی آورند. محافظه کاری حسابداری یکی از اصول مهم حسابداری است که به شناسایی زودتر زیان ها و تاخیر در شناسایی سودها تاکید دارد. این اصل موجب می شود تا سرمایه گذاران و سایر ذی نفعان تصویر دقیق تری از ریسک ها و بازده های واقعی شرکت به دست آورند. با توجه به اینکه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران نیز از اثرات درماندگی مالی بی نصیب نیستند، بررسی رابطه بین این دو مفهوم در چارچوب حسابداری محافظه کارانه می تواند برای تصمیم گیری های مدیریتی و سرمایه گذاری ارزشمند باشد. این پژوهش به دنبال بررسی این مسئله است که چگونه درماندگی مالی می تواند بر محافظه کاری حسابداری اثر بگذارد. روش پژوهش از نوع همبستگی است که جهت کشف همبستگی بین متغیرها، به روش پس رویدادی عمل نموده است. روش نمونه گیری تحقیق به صورت حذفی سیستماتیک بوده که با استفاده از آن تعداد ۱۳۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردید. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون رگرسیون چند متغیره با کمک نرم افزارEviews۱۰ بهره گیری به عمل آمده است. یافته ها و نتایج پژوهش نشان داد درماندگی مالی بر محافظه کاری حسابداری تاثیر مثبت و معنادار دارد.

کلیدواژه ها

درماندگی مالی، محافظه کاری حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.