بررسی علل فراوانی پرونده های قضایی در ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
- کد COI اختصاصی: IICMOCONF12_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 353
نویسندگان
دکتری حقوق، عضو هیات علمی دانشگاه MGUniversity فرانسه، وکیل پایه یک دادگستری
چکیده
با توجه به اصل سی و چهارم قانون اساسی: «دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می تواند به منظور دادخواهی به دادگاه های صالح رجوع نماید. همه افراد ملت حق دارند این گونه دادگاه ها را در دسترس داشته باشند و هیچ کس را نمی توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.» همچنین اصل یکصد و پنجاه نهم قانون اساسی نیز بیان می دارد: «مرجع رسمی تظلمات و شکایات، دادگستری است. تشکیل دادگاه ها و تعیین صلاحیت آنها منوط به حکم قانون است». لذا منع افراد از دادخواهی ممنوع بوده؛ لیکن، آزادی افراد جامعه در امر تظلم خواهی و دادخواهی بدون قید و شرط، موجب گردیده آمار کمی پرونده های قضایی در جامعه به قدری چشمگیر باشد که در مقایسه با سایر کشورها، دادگستری ایران در زمره شلوغ ترین و پرکارترین دادگستری های جهان قرار گیرد. تعداد پرونده های ارجاعی به محاکم دادگستری ایران با تعداد پرونده های ارجاعی به دادگستری کشورهای پرجمعیتی مانند چین و هند، آمار مشابهی دارد. این موضوع را نمی توان به دلیل آمار بالای اختلاف بین اشخاص و یا جرایم دانست؛ لیکن عواملی که موجب می گردد افراد به سهولت بتوانند دعاوی متعددی علیه یکدیگر طرح نموده و تقدیم دستگاه قضایی نمایند موجب افزایش آمار پرونده های قضایی گردیده و بدون ایجاد سازوکار مدبرانه نمی توان این آمار را کاهش داد. ایجاد امکانات آسان برای اخذ وکیل، عدم پذیرش دعاوی بدون تایید افراد متخصص و محدود نمودن صلاحیت افراد عادی در طرح دعاوی از جمله راهکارهایی است که می تواند موجب کاهش آمار عجیب پرونده های قضایی در ایران گردد.کلیدواژه ها
پرونده های قضایی، دادگاه، وکیل، صلاحیت دادگاه ها، دادخواهیمقالات مرتبط جدید
- آسیب شناسی و راهکارهای ارتقا در مقابله با تبعیض زنان از منظر معاهدات بین المللی حقوق زنان
- الزامات و بایسته های حقوقی تبعیض در کار زنان از دیدگاه حقوق ایران و حقوق بین الملل
- نقش و الزامات قانونی مشاوران املاک در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
- تحولات سن مسئولیت کیفری در قانون جدید مجازات اسلامی با نگاهی بر فقه امامیه
- بررسی تاثیر بازاریابی مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) بر افزایش فروش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.