بررسی تأثیر جراحی های لگنی بر رضایت جنسی زنان در مراجعین به بیمارستانهای آموزشی تبریز در سال1383

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری خانواده و مشکلات جنسی
  • کد COI اختصاصی: NCFSP02_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه تارویردی

کارشناسی ارشد مامائی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه و مربی دانشکده پرستاری و مامائی تبریز

نورالسادات کریمان

کارشناسی ارشد مامائی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

ماهیار آذر

متخصص بیماریهای روانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

حمید علوی مجد

دکترای آمار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

چکیده

یکی از نیاز های بشری و جزء جدائی ناپذیر رفتار هر انسانی تمایلات جنسی است . پس بررسی رضایت جنسی درافراد جامعه جهت ارتقائ بهداشت جنسی ضروری است . مشکلات جسمی و روانی در بیشتر مواقع باعث اختلال جنسی میشود که بیماریهای ژنیکولوژیک جزء شایعترین این مشکلات است . مواد و روشها : مطالعه به روش توصیفی -تحلیلی بلند مدت می باشد . که 240 نفر از زنان مبتلا به بیماریهای مختلفژنیکولوژی که تحت عمل جراحی لگنی قرار گرفته بودند براساس مشخصات واحد های پژوهشی انتخاب شدند . نمونه گیری به روش سهمیه ای می باشد و ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه رضایت جنسی و فرم اطلاعات بود که اعتبار آن با اعتبار محتوی و پایایی آن به روش کرونباخ آلفا بررسی شد کهr=% 89 بدست آمد . روش گردآوری اطلاعات تکمیل پرسشنامهقبل از جراحی و 6-2 ماه بعد از جراحی توسط بیماران بود . داده های تحقیق با استفاده از آزمون های آماری با نرم افرزار کامپیوتریspss12 تجزیه تحلیل گردید پس از جراحیهای مختلف لگنی مشکلات جنسی بیماران تحت مطالعه بهبود یافته بود و رضایتمندی جنسی زنان نیز بعد از جراحی ها به جز هیسترکتومی افزایش یافته بود . از آنجا که رضایت جنسی در کل روابط زناشوئیتأثیر گذار است بنابراین جهت ارتقاء بهداشت روانی خانواده ها و اجتماع بررسی مشکلات جنسی زنان گامی ضروری در اعتلای بهداشت باروری می باشد .

کلیدواژه ها

جرای لگنی ، رضایت جنسی زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.