بررسی میزان آگاهی جوانان درباره رفتارهای جنسی پرخطر ، تبریز ، بهار 84

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری خانواده و مشکلات جنسی
  • کد COI اختصاصی: NCFSP02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اردیبهشتی خیابان

کارشناس ارشد مامایی

چکیده

در اسناد کنفرانس جهانی جمعیت و توسعه (قاهره - 1373 ) برای ارتقاء سلامت نوجوانان و نیز پرداختن به بهداشت باروری وبرقراری روابط عادلانه جنسی و خودداری از رفتارهای غیر مسئولانه و پر خطر احتراز از بیماری های منتقله از راه تماس جنسی وترویج تنظیم خانواده توصیه شده است . منظور از رفتار جنسی پرخطر رفتاری است که احتمال بیماری های مختلف جسمی و روانی را افزایشدهد . در بین این بیماری هابیماری ایدز خطرناکترین محسوب می گردد که یکی از شایعترین طرق انتقال آن تماس جنسی می باشد . در کشوری چون ایران که طبق سرشماری های عمومی اکثریت جمعیت آن را جمعیت جوان تشکیل می دهد برنامه ریزی در اینزمینه نیازمند پژوهش های همه جانبه می باشد . هدف : تعیین میزان آگاهی جوانان از رفتارهای جنسی پرخطر . مواد و روش کار : این مطالعه از نوع توصیفی است که بر روی تعداد 700 دانشجوی دختر رشته های مختلف غیر پزشکی مقطع کارشناسی در 3 مرکز دانشگاهی در بهار سال 84 صورت گرفته است . نمونه های این پژوهش بصورت در دسترس از بین دانشجویانیکه واحد تنظیم خانواده را گذرانده اند انتخاب گردیدند . ابزار گردآوری داده ها یک پرسشنامه با سوالات باز بوده و نتایج توسط روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردیده اند نتایج این تحقیق نشان می دهد که شناخته شده ترین و خطرناک ترین شیوه تماس جنسی برای جوانان مونث رابطه واژینال می باشد در حالیکه رفتارهای پرخطر دیگری وجود دارند که اطلاعات دختران درباره آن ناچیز است .همچنین منابع رسمی و والدین نقش بسیار ناچیزی در ارائه اطلاعات به جوانان دارند در حالیکه تحقیقات حاکی از این نکته است که آموزش زودرس از طریق منابع رسمی و نظارت این منابع بر اطلاعات دریافتی جوانان با کاهش خطر رفتارهای جنسی مرتبط می باشد

کلیدواژه ها

رفتارهای جنسی پرخطر ، ایدز ، بهداشت باروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.