بررسی رابطه بین احقاق جنسی، تمایل جنسی و هویت جنسی دربین زنان متأهل

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری خانواده و مشکلات جنسی
  • کد COI اختصاصی: NCFSP02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا شفیعی

کارشناس ارشد مشاوره

باقر ثنایی ذاکر

استاد گروه مشاوره دانشگاه تربیت معلم تهران

چکیده

دیدگاه های فمنیستی در توسعه و مرکزیت دادن به مفاهیمی چون تمایل جنسی و هویت جنسی و درپرداختن به تأثیرات ساختار جامعه و سلسله مراتب قدرت بر این مفاهیم بسیار مؤثر بوده است. پذیرش مردانگیتوأم با نقش غالب و زنانگی توأم با نقش تابع، زنان را در فراروی از نوع احقاق جنسی خود با مشکل روبرو کرده است. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین احقاق جنسی، تمایل جنسی، هویت جنسی و مدت زمانرابطه جنسی در بین زنان متأهل پرداخته است. به همین منظور نمونه ای به حجم 200 دانشجوی زن متأهل ( 20-30 ساله) ساکن در خوابگاه های شهر تهران به روش کومه ای انتخاب گردید. داده های مورد نیاز از طریقپرسشنامه های احقاق جنسی (هالبرت، 1991 )، تمایل جنسی (هالبرت، 1992 ) و مقیاس هویت جنسیت مردانگی برای زنان (بلنکارد و فروند، 1983 ) بدست آمد. رابطه دو به دو بین متغیرها از طریق ضریب همبستگیفای محاسبه شد. همچنین، برای پیش بینی احقاق جنسی از طریق تمایل جنسی و هویت جنسی از تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده گشت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که تنها بین تمایل جنسی و احقاق جنسی رابطه معناداری وجود دارد و صرفاَ تمایل جنسی قادر به پیش بینی احقاق جنسی است. لذا، می توان نتیجهگرفت که زنان در قالب هر دو هویت و تحت ساختار قدرتمند جامعه اکثراَ از احقاق جنسی پایینی برخوردارند واحقاق جنسی بالای زنان نشانگر توانایی آنان در عدم تأثیر پذیری از ساختار قدرتمند جامعه است. همچنین، فراروی از هنجار ابراز غیر مستقیم تمایل جنسی در زنان و تلقی آن به عنوان یک ناهنجاری و پیدایش هر گونه عکس العمل منفی در زوج جنسی از دیدگاه زنان و نقش سازگاری زنان با توانایی های جنسی و شرایط همسران خود، در دراز مدت بر ابراز تمایل جنسی و رابطه بین مدت زمان رابطه جنسی و احقاق جنسی مؤثر است

کلیدواژه ها

احقاق جنسی، تمایل جنسی، هویت جنسی، مدت زمان رابطه جنسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.