ناپایداری زیست محیطی ناشی از توسعه شهر نشینی مطالعه موردی : کلان شهر اهواز
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا،مخاطرات محیطی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GEHSD01_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1112
نویسندگان
استاد یار و عضو هئیت علمی گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
استاد یار و عضو هئیت علمی گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده
گسترش بی رویه شهرنشینی در آغاز قرن بیست و یکم ، در مقابل تحولات اساسی کمی و کیفیبسیاری قرار گرفته است . جهان کنونی بیش از پیش شهری شده و به صورت روز افزون نسبتجمعیت شهر نشین به کل جمعیت در حال تغییر بوده و تمدن کنونی بشر در جهت شهری شدنبوده واین رشد شهری منابع طبیعی را به سود خود به خدمت گرفته و باعث ایجاد اختلال درنظام زیست محیطی گردیده و به تبع آن ناپایداری زیست محیطی در شهرها متبلور می شود . بر ایناساس با سئوالاتی مواجه می شویم که ظرفیت شهرها در مقابل مسائل زیست محیطی ناشی ازتوسعه گسترده در شهرها و استفاده از منابع زیستی چگونه است ؟ این سئولات به این شرحاست : اساساً ظرفیت زیستی در شهرها چقدر است ؟ آیا محیط می تواند با این میزان و سرعتتخریب و تحولاتی را که شهرها بر طبیعت تحمیل می کنند بازسازی کند ؟ میزان پایداری محیطزیست شهری برای مقابله با این تغییرات چقدراست ؟ نقش شهرها در ناپایداری محیطی وقتی آشکارتر می شود که بدانیم حدود سه چهارم منابع طبیعی در شهرها که فقط یک پنجاهم سطح زمین را اشغال کرده اند به مصرف می رسد و میزان تولید آلودگی های زیست محیطی در شهرها سه چهارم کل آلودگیها می باشد.کلیدواژه ها
توسعه شهر نشینی ، ناپایداری زیست محیطی ، محیط زیست شهریمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.