توسعه شبیه ساز واقعیت مجازی با هدف مهارت افزایی ؛ مطالعه موردی : فرایند همبندی تسمه زمانبندی موتور ملی ۷EF

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهارت ایران
  • کد COI اختصاصی: NSCI01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی امجدی

کارشناس، مهندسی مکانیک ، شرکت تحقیق ، طراحی و تولید موتور ایرانخودرو (ایپکو)، تهران، ایران

سیداشکان موسویان

استادیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفهای، تهران، ایران

حسین رحیمی آسیابرکی

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفهای، تهران، ایران

چکیده

استفاده از فناوری های آموزشی جدید همانند واقعیت مجازی موجب ارتقاء سطح مهارت آموزی دانشجویان، کارکنان و تکنسین های تازه استخدام شده در صنایع مختلف خصوصا صنعت خودرو می شود. بر همین اساس مقاله حاضر به شبیه سازی فرایند همبندی تسمه زمانبندی یک موتور درونسوز در محیط واقعیت مجازی می پردازد. بدین منظور، با استفاده از موتور گرافیکی Unity ۳Dبه شبیه سازی یک محیط مجازی و قرار دادن مدلهای سه بعدی قطعاتموتوری ، مدلسازی یک محیط مشابه ایستگاه همبندی در نرم افزارD۳ Unityو متناسب سازی آن برای موتور گرافیکی پرداخته شد. همچنین با استفادهاز یک عینک واقعیت مجازی ، یک کنترلر رایانه ای و یک تلفن همراه،عملکردفرایند همبندی در محیط واقعیت مجازی به طور ابتدایی مورد آزمایش وارزیابی قرار گرفت . سناریوهای راه رفتن در محیط ، برداشتن اجسام، جابجاکردن، چرخاندن و تنظیم تسمه زمانبندی و نصب آن روی استند موتور در محیط شبیه سازی با استفاده از کنترلر به درستی صورت گرفت و در نهایت یک برنامه مخصوص پلتفرم اندروید ساخته شد. با وجود آنکه این پروژه یک نمونه اولیه از توسعه واقعیت مجازی می باشد، اما در نهایت احساس غوطه وری در محیط مجازی و تعامل با اشیاء در صحنه برای کاربر میسر گردید. با توجه به نتایج به دست آمده، می توان در آینده با توسعه این روش و استفاده از هدست های واقعیت مجازی پیشرفته ، باعث بهبود عملکرد در محیط شبیه سازی شد و ارتقاء سطح مهارت برای فراگیران مراکز آموزشی ، دانشجویان و تکنسین های تازه استخدام شده در کارخانجات تولیدی به منظور انجام فرایندهای همبندی قطعات موتوری را فراهم نمود.

کلیدواژه ها

موتور درونسوز، تسمه زمانبندی ، فناوری واقعیت مجازی ، نرم افزار Unity

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.