بررسی جرم کلاهبرداری در بستر اینترنت از منظر قانون و رویه قضایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
- کد COI اختصاصی: ICCA09_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 73
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
چکیده
پیدایش و توسیع ابزارهای اطلاعاتی که در سال های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است، به تقریب کلیه شئون و ابعادحیات انسانی را تغییر داده است. در عصر کنونی فضای مجازی و مسیرهای اطلاعاتی در ابعاد عمومی، فردی و اجتماعیدر دسترس همگان میباشد. از جمله پیامدهای پیشرفت های علمی و ف نآورانه اواخر قرن بیستم، تولید دنیای نوینی بود کهاز اختلاط فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی به وجود آمد و فضای مجازی یا اطلاعاتی _ ارتباطی لقب گرفت و فضایزمینی، دریایی و هوایی دنیای حقیقی اشخاص شد. افزون بر یک چهارم جمعیت کره زمین کاربران فضای مجازی محسوبمی گردند؛ بنابراین انسانهای آغاز قرن بیستم، دارای حقوق وتکالیف شهروندی دو وجهی حقیقی و مجازی و به تعبیریزندگی دوم شده اند. لهذا، قسمتی از حیات فرهنگی، اجتماعی، علمی و اقتصادی انسانهای جهان کنونی در فضای سایبردر جریان میباشد و طبیعی است که دولت ها در اندیشه تامین امنیت و همچنین حفظ حقوق و آزادی های مدنی مردم دراین فضا باشند. درپی توسیع فعالیت ها و ارتباطات در فضای سایبر نوعی از بزهکاران نیز اقدامات مجرمانه ی خویش را بهاین فضا منتقل نموده اند و یا با اتکای بر چنین محیطی مرتکب جرم یا جرایمی می گردند و از طرف دیگر اشکال بزه کارانهجدیدی مرتبط با خصایص و ماهیت فضای مجازی پیدا شده است. لذا حقوق جزا می بایست این پیشرفت های فناوری راکه امکانات بسیار بغرنجی برای سو استفاده از شرایط این محیط و آسیب رساندن به منافع مشروع فراهم آورده اند مد نظرقراردهد. در همین راستا در تحقیق پیش رو با رویکرد توصیفی – تحلیلی و مطالعه ی کتابخانه ای با تبیین مفاهیم مرتبط باشایع ترین نوع جرایم علیه اموال یعنی کلاهبرداری درفضای سایبر، در پی بررسی رویکرد قانونگذار، خلاء های آن و درنتیجه رویه قضایی در مواجهه با آن می باشیم. که به نظر نگارنده عدم تفکیک بین کلاهبرداری سایبری و کلاهبرداری بااستفاده از اینترنت در رویه قضایی معضلی است که می بایست به در قالب صدور رای وحدت رویه، به رویکردهای متهافتمحاکم پایان داد.کلیدواژه ها
کلاهبرداری، کلاهبرداری اینترنتی، جرایم رایانه ای، رویه قضایی، جرایم علیه اموال، جرم سایبریمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.