بررسی جذب انرژی در جاذب های چند ضلعی تقویت شده با پره های خارجی تحت بارگذاری ضربه ای محوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه
  • کد COI اختصاصی: ASEIS03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین تقی پور

استادیار،مهندسی مکانیک،دانشگاه ولایت

چکیده

ضربه گیرها و جاذب های انرژی از جمله اجزایی هستند که در برخی سامانه ها برای جذب انرژی جنبشی و تبدیل آن به صورت دیگری از انرژی استفاده می شوند. هدف از تحقیق حاضر بررسی آزمایشگاهی و شبیه سازی عددی به همراه بررسی مدل تحلیلی فروریزش سازه های جدار نازک استوانه ای، مربعی و شش ضلعی تقویت شده با پره های طولی تحت اثر بارگذاری ضربه ای محوری و بررسی عوامل موثر بر نحوه فروریزش است. در مطالعه آزمایشگاهی نمونه های استوانه ای و مربعی و شش ضلعی تقویت شده آلمینیومی بین دو صفحه صلب تحت اثر بارگذاری ضربه ای قرار گرفته و سپس نحوه فروریزش نمونه، تغییرات نیرو و مقدار انرژی جذب شده تعیین شده اند. مدلی برای شبیه سازی فرآیند فروریزش با استفاده از تحلیل اجزای محدود ارائه و اثر رفتار غیر خطی مواد، تماس و تغییر شکل بزرگ در این شبیه سازی در نظر گرفته شده است. مقایسه نتایج آزمایشگاهی و شبیه سازی نشان می دهد که نتایج همپوشانی مناسب دارند. با استفاده از مدل عددی، اثر پارامترهای مختلف بر متوسط نیروی فروریزش و میزان انرژی جذب شده و نحوه فروریزش پوسته ها بررسی شده است. نتایج نشان وجود پره ها در فروریزش تیوب ها باعث یکنواختی بیشتر در نحوه فروریزش و نمودار نیرو – جابجایی می شود. از این رو می توان بیان کرد این جاذب ها سبب کاهش نوسانات و یکنواختی بیشتر نمودار نیرو -جابجایی در رفتار جاذب ها می شود. همچنین مشخص گردید که افزایش پره ها باعث افزایش نیروی بیشینه اولیه می شوند.

کلیدواژه ها

جاذب انرژی تقویت شده، شبیه سازی عددی، آزمون تجربی، فروریزش محوری، استوانه های چند ضلعی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.