کاربرد روش تداخل سنجی راداری در تعیین بزرگی زلزله و مطالعه موردی روی زلزله 1٬382 بم در ایران

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI24_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 994
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامک حیدری

محمدرضا قیطانچی

مریم رهنمون فر

چکیده

از آنجا که تصاویر راداری علاوه بر اندازه‌گیری شدت سیگنال، اطلاعات فازی را نیز با خود همراه دارند لذا می‌توان با استفاده از اطلاعات فازی و با روش تداخل سنجید ( اینترفرومتری) راداری از آن‌ها در مطالعات زمین‌لرزه استفاده کرد. در حالی که در اغلب روش‌های ژئودیتیکی در نزدیکی‌های مکرر زمینی برای اندازه‌گیری جابجایی پوسته زمین نیاز است. تنش تداخل سنجی راداری در ضمن ارائه پوشش زمینی وسیع، نیاز به اندازه گیری های زمینی را مرتفع می‌سازد. در این مطالعه با روش تداخل سنجی راداری ، این مدل نشان دهنده تغییرات زمین در زلزله بم (ایران) ایجاد و مورد بررسی قرار می‌گیرد. با استفاده از این روش بزرگی زلزله بم 6/4 و ممان لرزه آن 10 18 * 4/3 به‌دست‌آمده است. در این مطالعه از روش به‌کارگیری سه تصویر رادار (از ماهواره ENVISAT ) برای تولید اینترفروگرام استفاده شده است. تساوی توسط نرم‌افزار DORIS در محیط LINUX پردازش گشته‌اند. نهایتاً با شمارش تعداد فزینچ ها در اینترفروگرام می‌توان میزان جابجایی زمین و میزان بزرگی زلزله را محاسبه کرد که این کار با گذشته منتشر شده مقایسه گشته است.

کلیدواژه ها

تداخل سنجی راداری ، زلزله بم، تصاویر ماهواره ENVISAT ، مدل رقومی زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.