تجزیه و تحلیل زمینه ساخت شکننده و آرایش تنشهای دیرینه در خاور تهران
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
- کد COI اختصاصی: GSI24_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 566
نویسندگان
دانشکده شهید بهشتی - دانشکده علوم زمین - گروه زمین شناسی
دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده علوم زمین - گروه زمین شناسی
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی - پژوهشکده علوم زمین
چکیده
ناحیه مورد مطالعه در دامنههای جنوبی رشته کوههای البرز مرکزی و گستره بین طول جغرافیایی 30 51 تا 45 51 و عرض جغرافیایی 30 35 تا 45 35 در محدوده خاور تهران واقع شده است. به منظور ارزیابی و تحلیل تنش دیرین در محدوده مورد نظر (سرخه حصار - خجیر) سطوح برشی دارای خش لغزش و صفحات گسلی اندازهگیری شده و تنسور تنش و تغییرات جهت تنش در واحدهای سنگی متعلق به تریاس بالایی تا الیگوسن مورد بررسی قرار گرفته است. ازاینرو برداشتهای متعددی از سطوح برشی در چندین ایستگاه صورت گرفته و برای تعیین جهت لغزش از شاخصهایی چون پلههای تجمعی کانیها، طول مارک های تکتونیکی ، سطوح زبر و صیقلی استفاده شده است. سپس با استفاده از روشهای مناسبی چون واژگون سازی INVERSION محورهای اصلی تنش و جهات مربوط به کشش و فشارش بهدستآمده است. با توجه به دیاگرام ها و نتایج حاصل میتوان جهت تنش غالب را در سازندههای مربوط به دوران دوم را NE-SW دانست درحالیکه در سازندههای جوانتر (دوران سوم) جهت تنش به سوی شمال متمایل شده است و روند غالب N-S را نشان میدهد. روند اخیر سنگهای قدیمیتر را نیز تحت تأثیر قرار داده است .کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.