خصوصیات سنگ شناسی فسفات ها ی پلوئیدی و غیر پلوئیدی کامبرین سازند سازنده سلطانیه ، منطقه ولی آباد (البرز مرکزی)

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI24_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

چکیده

افق فسفات کامبرین زیرین در ضخامت های مختلف و با ترکیب تناوب میکرو و رخساره های متنوع در قسمت زیرین بخش شیل بالایی سازنده سلطانیه امکان دارد. براساس مطالعات پتروگرافی و میکروسکپ الکترونی ( SEM ) سیمان فسفات از نظر محیط تشکیل و نوع کانی‌سازی در دو شکل می‌باشد 1- سیمان حاشیه‌ای ( ISIPAVHOUS ) که منشأ جز در پی داشت و در بخش کمی ژست پهنه‌های ساحلی در شرایط آرام تشکیل شده است. این سیمان و در اثر آشفتگی محیط متلاشی شده و به‌صورت اینتراکلاست همراه با مثبت دیگر ساحلی به طرف اعماق دریا حمل و ته‌نشین می‌شود 2- سیمان گلوبولار ( GLOBOULAR ) که این سیمان و شر باکتریایی ( ROD - LIKE ) داشت و در اعماق دریا در داخل رسوبات سیستان و در درون میکرو حفره‌های دیاژنتیک تشکیل شده است. مواد آلی موجود در محیط اثر فعالیت‌های باکتری‌های بی‌هوازی متلاشی شده P2O5 گاز CO2 و H2S حاصل می‌شود. در صد جانشینی فسفر حاصل با کربنات موجود تحت شرایط خاصی از PH و EH میکرون محیط فسفات صورت سیمان حاشیه‌ای و گلوبولار تشکیل شده است و گاز سولفور با آهن ترکیب یافته و کانی پیریت در محیط را تشکیل می‌دهد. در ضمن هم‌زمان با تشکیل کانی‌های پیریت و آپاتیت نظرات کربنات و سیلیس نیز گلوکونیتی شده‌اند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.