پراکندگی زمانی کانسارهای بوکسیت ایران

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI24_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا سهیلی نیا

گروه زمین شناسی - دانشکده علوم پایه - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

صدیقه صادقی فلک دهی

چکیده

اکثر بوکسیت های ایران از نوع کارستی هستند و از لحاظ تکتونیک صفحه ای در کمربندهای کوهزایی دیده می شوند این به دلیل آن است که زایش بوکسیت وابسته به نبودهای چینه ای نه چندان طولانی است و بیودهای چینه ای در دوره های پویای زمین حادث می گردند . کانسارهای بوکسیت به پیروی از تمامی ذخایر و منابع در افق های زمانی خاصی ؛ دارای گسترش بیشتری هستند. بطور کلی پراکندگی کانسارهای بوکسیت ایران دره افق زمانی صورت گرفته است که عبارتند از پرمین ، پرموتریاس ، تریاس ، تریاس ژوراسیک و کرتاسه. از میان 5 افق زمانی ذکر شده بیشترین پراکندگی کانسارهای بوکسیت ایران متعلق به زمان پرمو - تریاس با سهم پراکندگی 36/53% می باشد. سهم هریک از افق های در گسترش کانسارهای بوکسیت ایران به ترتیب عبارت خواهد بود از : پرمین 26/92% ، تریاس ژوراسیک 17/3% ، تریاس 11/53% ، کرتاسه 7/69% در این مختصر برای هر یک از افق های زمانی نامبرده یکی از مهمترین کانسارهای بوکسیت ایران به عنوان مثال آورده شده است و در جواول 2 تا 5 شرح مختصری از تمامی کانسارهای بوکسیت ایران با ذکر محل جغرافیایی قرار گیری ، کمر پایین و کمر بالای ماده معدنی و رویداد زمین ساختی ارائه گردیده است. در ادامه با توجه به گسترش زمانی و مکانی کانسارهای بوکسیت ایران ، نقشه پراکندگی زمانی کانسارهای بوکسیت ایران ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.