شبیه سازی و ارائه روشی برای بهینه سازی مصرف انرژی در فرآیند تولید گاز مایع طبیعی با سیکل C3MR

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارای شیردل

مهندسی شیمی.کارشناسی ارشد.دبیر آموزش و پرورش

علی عباس نژاد

مهندسی مکانیک.دکتری.استادیاردانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

دسترسی کشورهای در حال توسعه به انواع منابع انرژی ، برای توسعه اقتصادی آنها اهمیت ویژه ای دارد.یکی ازمهمترین این منابع در قرن جدید گاز طبیعی است.گاز طبیعی را باید از محل استخراج و تصفیه به بازارهای مصرف ،که عمدتا مسافتی طولانی بین آنها وجوددارد،انتقال داد. امکان استفاده از لوله کشی درانتقال گاز برای فواصل طولانی میسرنیست.گاز طبیعی مایع (LNG) با کاهش 600 برابری حجمی می تواندگزینه مناسبی برای انتقال محسوب شود.درحال حاضر تکنولوژی های متفاوتی برای تبدیل گاز طبیعی به مایع در جهان مطرح است،که البته هرکدام از این تکنولوژی ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند ،اما مشکل عمده تمامی تکنولوژی ها ،مصرف بالای انرژی در آنها است.در این مقاله بر آن شدیم که با مطالعه دقیق و بررسی یکی از این روشهابه عنوان رایج ترین و مناسب ترین تکنولوژی های مایع سازی (فرآیند C(3)MR) با تکنولوژی APCI، آن را با استفاده از نرم افزار ASPEN PLUS شبیه سازی نماییم . در ادامه کار ،تاسیسات و تجهیزاتی را که دارای قابلیت کاهش انرژی مصرفی می باشند،شناسایی نموده و با جایگذاری مرحله به مرحله اکسپندرهاو توربین ها به جای فرایندهای معمول انبساط میزان کاهش مصرف انرژی و افزایش تولید را در این سیکل ارزیابی نماییم.نتایج به دست آمده از این شبیه سازی و در ادامه ی آن بهینه سازی سیکل نشان میدهد که ، توان مصرفی سیکل در حدود 10 درصد کاهش و تولید LNG به میزان 2 درصد افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

گاز طبیعی مایع , اکسپندر، ASPEN PLUS, APCI، توان مصرفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.