بحران های مالی بین المللی و تقاضای پول در اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: بیستمین همایش بانکداری اسلامی
  • کد COI اختصاصی: AIBS20_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کریمی هسنیجه

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان

چکیده

بحران های مالی معمولا از طریق تغییر در نرخ بهره و ارز، بازار پول را تحت تاثیر قرار می دهد. در این تقاضای پول، درآمد واقعی و نرخ تورم از بی ثباتی برخوردار می شوند و می توانند شرایط اقتصادی پول، درآمد واقعی و نرخ تورم از بی ثباتی برخوردار می شوند و می توانند شرایط اقتصاد داخلی را تحت تاثیر قرار دهند. مقاله حاضر تقاضای پول را برای اقتصاد ایران در دوره زمانی 1386-1352 مورد بررسی قرار می دهد و تاثیر شوک ها و بحران های مالی مختلف را بر تقاضای پول و تغییرات آن را بر درآمد واقعی، تورم و نرخ ارز مورد ارزیابی قرار می دهد. بررسی روند تغییرات ثبات تقاضای پول و سایر متغیرها، بر اساس مدل تصحیح خطا (ECM) در یک تحلیل پویا انجام می گیرد. علامت متغیر تولید ناخالص داخلی، مثبت و به طور معناداری از یک بزرگ تر است. متغیر نرخ تورم، مطابق انتظار علامت منفی دارد. ضریب مثبت و معنادار متغیر مرتبط با بحران اقتصادی اخیر، نشان میدهد که تقاضا برای پول افزایش خواهد یافت. بی گمان تاثیر آن در کوتاه مدت بسیار ناچیز بوده و اثر خود را بیشتر در بلند مدت نشان خواهد داد.

کلیدواژه ها

تقاضای پول، بحران های مالی بین المللی، الگوی خود توضیح با وقفه های توزیعی (ARDL)، سازوکار تصحیح خطا (ECM)، تجزیه واریانس (VDCF)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.