بررسی چرایی وجوب اسطوره در فارسی دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0587
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پژمان ملایی

آموزگار مقطع ابتدایی، فارس: ایران

پگاه ملایی

دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان، بوشهر: ایران

چکیده

کتب درسی از مهمترین منابع هر نظام آموزشی در سطح جهان هستند و به آیینه ای می مانند که کودک یا دانش آموز می بایست یکی از بهترین تصاویر از جهان و انسان را در آن ببیند و به وسیله ی آن با فرهنگ مرز و بوم خویش آشنا شود و اسطورههای تاریخ خویش را در آغوش بگیرد و به ذهن بسپارد. و مابین کل کتب درسی ، کتاب فارسی از جایگاه ویژهای در آموزش و پرورش ایران برخوردار است و پررنگ ترین نقش را در حفظ و انتقال فرهنگ ایرانی ایفا می کند. از این رو پژوهشگر در این مقاله قصد دارد با نگاهی توصیفی -تحلیلی به این موضوع بپردازد که چرا یک سیستم آموزشی ایدهآل می بایست در ابزار انتقال مفاهیم خود از اسطورهها را استفاده کند و اصلی ترین پرسش پژوهش حاضر این است که چرا جهان کودکان بیشتر از مفاهیم خشک علمی پذیرای اسطورهها و افسانه ها و روایت های راز آلود است . یافته های این پژوهش به روش کتابخانه ای و تحلیل محتوا و بر مبنای جمع آوری آراء صاحب نظران به دست آمده است . جامعه آماری این پژوهش کل کتب فارسی دوره ابتدایی است . نتیج به دست آمده نشان می دهد که در سیستم آموزشی کشور از اسطوره به حدی شایسته و بایسته در کتاب فارسی استفاده نمی شود تا جایی که با توجه به آمار موجود ، در دوره اول ابتدایی ، سه سال نخست ، هیچ اشارهای به اسطوره در کتب فارسی نمی شود و آنجا هم که در سالهای بعد قرار است به اسطوره پرداخته شود بیشتر از ارزشمندترین کتاب تاریخ ایران، شاهنامه به صورت محدود استفاده می شود و از بقیه منابع سخن به میان نمی آید.

کلیدواژه ها

کتاب فارسی ، اسطوره، دبستان، فرهنگ ، سیستم آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.