استفاده از سنجش از دور برای مطالعه و پی جویی غیر مستقیم بوکسیتهای کارستی در منطقه جاجرم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش زمین شناسی فلات ایران
  • کد COI اختصاصی: PLATEAU01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانوش سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک اکتشافی

علیرضا عرب امیری

استادیار،دانشگاه صنعتی شاهرود

ابوالقاسم کامکار روحانی

دانشیار،دانشگاه صنعتی شاهرود

مهیار یوسفی

دانشجوی دکترای مهندسی

چکیده

درایران ازنظر زمین شناسی شرایط جغرافیایی برای تشکیل بوکسیت درطول دورانهای گذشته فراهم بوده است افقهای بوکسیتی درایران مربوط به پرمین میانی قاعده سازند شمشک و کرتاسه میانی می باشند منطقه مورد مطالعه درزون ساختاری رشته کوه البرز واقع شده است دراین منطقه دو افق بوکسیتی به نام های A,B تشکیل شده است افق بوکسیتی B که کانسار جاجرم را تشکیل میدهد برروی دولومیت های سازند الیکا قرارگرفته و توسط سازند شمشک پوشانده شده است دراین تحقیق ازروش نسبت گیری باندی برای تصویر استر منطقه به منظور شناسایی دولومیت های سازند الیکا و واحدهای سنگی سازند شمشک استفادهش ده است درنهایت پیدا کردن نسبت های باندی مناسب و پیدا کردن مناطقی است که احتمال حضور بوکسیت درآن زیاد می باشد.

کلیدواژه ها

استر، بوکسیت، دولومیت، شمشک، نسبت های باندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.