بررسی رفتار ترک خوردگی مخلوط های آسفالتی با به کارگیری مدل سازی ناهمگن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTIEJO-6-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن زیاری

Asphalt Mixtures and Bitumen Research Center (ABRC), Iran University of Science and Technology (IUST), Narmak, ۱۶۸۴۶-۱۳۱۱۴ Tehran, Iran

بهروز قبادی پور

Civil engineering department, Iran University of science and technology, Tehran, Iran.

مجید جبالبارزی

School of Civil Engineering, Iran University of Science & Technology, Tehran, Iran

چکیده

در این مطالعه، با مدلسازی غیرهمگن، رفتار رشد ترک خوردگی مخلوط آسفالتی بررسی می گردد. بدین منظور، ابتدا نمونه های آسفالتی با استفاده از الگوریتم تولید و توزیع تصادفی سنگدانه ها ایجاد می شوند. سپس، این نمونه های آسفالتی به صورت عددی مورد تحلیل قرار گرفته و پارامترهای شکست مخلوط آسفالتی محاسبه می گردند. در ادامه، تاثیر توزیع سنگدانه ها، مدول الاستیسیته سنگدانه ها، ضریب پواسون سنگدانه ها، مدول الاستیسیته ماستیک، ضریب پواسون ماستیک و بارگذاری تحت مودهای ترکیبی بر پارامترهای شکست مورد ارزیابی قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد که مدلسازی غیرهمگن به صورت محسوسی پاسخ های مکانیکی مخلوط آسفالتی را تحت تاثیر قرار می دهد. موقعیت نوک ترک تاثیر به­سزایی بر مقدار و علامت ضرایب شدت تنش دارد. به طوری که اگر نوک ترک در ناحیه ماستیک قرار داشته باشد، ضریب شدت تنش مودIدر مدلسازی همگن کمتر از مدلسازی غیرهمگن خواهد بود. در حالی که اگر نوک ترک در سنگدانه هاقرار داشته باشد، مقدار ضریب شدت تنش مدلسازی غیرهمگن بیشتر از مدلسازی همگن می گردد.

کلیدواژه ها

Finite element analysis, Heterogeneous modeling, Failure mechanics, Stress intensity factor, Generation and random distribution algorithm of aggregates

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.