بررسی کاربرد بیوسنسورها در تشخیص باکتریهای بیماری زا در مقایسه با روش های متداول

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD02_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1917
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی تحققی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

مسعود یقبانی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات -کشاورزی و منابع ط

محمود محبوب

دانشجوی کارشناسی مرکز آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی

چکیده

تشخیص باکتریهای بیماری زا به منظور جلوگیری و تشخیص مشکلات مربوط به سلامت و امنیت غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. قوانین وضع شده در زمینه هایی همچون صنایع غذایی بسیارسخت گیرانه بوده چراکه اشتباه در تشخیص یک آلودگی ممکن است عواقب ناگواری بدنبال داشته باشد. برغم اینکه بدست آوردن نتایج یک آنالیز در کوتاه ترین زمان ممکن مورد نیاز است لیکندر روشهای سنتی و استاندارد تشخیص باکتریها، حصول نتیجه معمولا7 تا 8 روز طول می کشد. لذا بسیاری از محققین تلاش های خود را برای توسعه روش های سریع معطوف داشته اند. ابداع فناوری های نوینبه خصوص بیوسنسورها، راه های جدید و امید بخشی را پیش رو گذاشته است. با این وجود قبل از اینکه بیوسنسورها بعنوان جایگزین واقعی و مطمئنی محسوب شوند، کارهای تحقیقاتی بیشتری نیاز می باشد.این مقاله ضمن اشاره به روشهای اصلی و متداول تشخیص باکتریها، پیشرفتهای اخیر در زمینه بیوسنسورهای مورد استفاده در تشخیص باکتریهای بیماریزا را مورد بحث قرار می دهد.

کلیدواژه ها

باکتری، بیماریزا، بیوسنسور ، تشخیص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.