بررسی تاثیر فیبر گندم،کارآگینان و آلزینات بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LAFTI-L10 و خواص حسی دوغ حاوی عصاره شوید

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD02_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1027
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زبیر پیروتی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان،ای

اصغر خسرو شاهی اصل

استادیار بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجا

ریحانه احمدزاده قویدل

استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

در این پژوهش اثر افزودن فیبر گندم، آلژینات، کارآگینان بر قابلیت زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و خواص حسی دوغ حاوی عصاره شوید در طول نگهداری با استفاده از طرح آزمایشیCCRDو روش سطح پاسخRSM) بررسیگردید. مقدار فیبر گندم در محدوده 1 -0درصد، آلژینات سدیم 0/2-0درصد ، کارآگینان 0/07-0درصد و زمان نگهداری درمحدوده 5-5 روز بود . نتایج حاصل نشان داد با افزایش غلظت کارآگینان و آلژینات تعداد کلنیهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس 10LAFTI-Lبطور معنیداری افزایش پیدا کرد(P< 0.05 بطوریکه بیشترین تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسLAFTI-L10 با استفاده از غلظت آلژینات0/2درصد و کاراگینان 0/07درصد مشاهده شد. همچنین تعداد لاکتوباسیلوساسیدوفیلوس در روز 5 در حدود 8/8 سیکل لگاریتمی بو د که پس از 55 روز نگهداری تعداد آنها به حدود6/7سیکل لگاریتمی رسید. عصاره شوید به دلیل اثرات ضد میکروبی خود تأثیر منفی بر روی رشد باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس گذاشت. نتایج ارزیابی حسی نیز حاکی از کاهش معنیدار امتیاز رنگ و طعم نمونههای دوغ در اثر استفاده از فیبر گندم بود .(P< 0.05)

کلیدواژه ها

لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، فیبر گندم، آلژینات، کارآگینان، دوغ، عصاره شوید، خواص حسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.