برنامه ریزی توسعه مسکن و معماری آن (در تداوم معماری ایرانی)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی معماری و هویت با محوریت مسکن اسلامی ایرانی
- کد COI اختصاصی: ISLAMICHOUSING01_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1391
نویسندگان
دانشجوی دکترای تخصصی شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقا
عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل
چکیده
مسکن محل استراحت و آسایش و پناهگاه خستگی ها، از دیرباز جایگاه امنیت و آرامش بوده است. نیاز به مسکن یکی از اساسی ترین نیازهای بشری می باشد. طبق اصل سی و یک قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز، داشتن مسکن مناسب حق هر فرد و خانواده ایرانی به حساب می آید. مسکن نه تنها به عنوان سرپناه بلکه به عنوان محل پرورش انسان ها در نخستین و اساسی ترین واحد اجتماع یعنی خانواده، دارای اهمیت است. لذا برنامه ریزی مسکن می بایست از کلیه جوانب چه از دیدگاه شرایط و ضوابط آب و هوایی و طبیعی و چه شرایط اجتماعی و فرهنگی و یا عوامل مربوط به اقتصاد، مورد مطالعه دقیق واقع شود. نتیجه این مطالعات است که تعیین کننده سیما و بافت محلات و پاسخگوی ساخت یک مجموعه زیستی با کلیه تأسیسات و وابستگی های آن خواهد بود. شناسائی هویت و بررسی مجتمع های مسکونی از نظر زیبائی شناختی مستلزم دیدن یا مشاهده دقیق و آگاهانه و توجه به زیبائی ها و یا زشتی های آن ها می باشد، از این رو داشتن معیارهائی برای دستیابی به الگوی طراحی مسکن مناسب به گونه ای که درک همه مظاهر بصری و شناسائی هویت آن میسر باشد، ضروری است. (ماجدی، 1384) مقاله حاضر پس از بررسی سیاستهای توسعه مسکن در ایران، به آسیب شناسی معماری امروز مسکن در ایران می پردازد و معیارهایی را برای دستیابی به الگوی طراحی مسکن پیشنهاد می نماید.کلیدواژه ها
مسکن، سیاست گذاری مسکن، مسکن ایرانی، ه ویت، معیارهای طراحی مسکن ایرانیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.