رابطه تکانشگری با حمایت اجتماعی ادراک شده و خودپنداره تحصیلی دانش آموزان پسر متوسطه دوم ناحیه۳ کرج
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ARSEP14_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 167
نویسندگان
کارشناسی ارشد مشاوره گرایش مشاور مدرسه، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی،ایران
استادیار، گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
استادیار، کروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر رابطه خودپنداره تحصیلی و حمایت اجتماعی ادراک شده با تکانشگری در دانش آموزان بود. روش تحقیق از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع دوم متوسطه ناحیه ۳ آموزش پرورش هشر کرج در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بود و حجم نمونه با استفاده از فرمول فیدل و تاباخنیک ۸۵ نفر در نظر گرفته شد که به منظور افزایش دقت و امکان حذف برخی از افراد بی تفاوت و یا غیر معتبر تعداد ۱۰۰ پرسشنامه به صورت در دسترس بین افراد جامعه آماری توزیع و نتایج با استفاده از آن جمع آوری گردید. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش شامل سه پرسشنامه خودپنداره تحصیلی یی یسن چن (۲۰۰۴)، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکارتن (۱۹۸۸)، مقیاس تکانشگری بارات (۲۰۰۴) (BIS-۱۱) بود. فرضیه تحقیق با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان مورد بررسی قرار گرفت بررسی نتایج نشان داد خودپنداره تحصیلی و حمایت اجتماعی ادراک شده می تواند تکانشگری دانش آموزان را پیش بینی کند و با توجه به ضریب تبیین (R۲) می توان گفت که متغیرهای پیش بین می توانند۴۶ درصد از واریانس تکانشگری دانش آموزان را تبیین کننند و از بین متغیرهای پیش بین مورد ارزیابی بعد خانواده حمایت اجتماعی ادراک شده و آموزشگاهی خودپنداره تحصیلی با ضرایب منفی و بتای ۰/۳۲۶ و ۰/۳۲۱ وارد معامله رگرسیونی تکانشگری شدند (pv< ۰/۰۱). در نتیجه هر چه دانش آموزان از حمایت اجتماعی بیشتری در بعد خانواده و همچنین میزان خودپنداره آموزشگاهی مناسب تری برخوردار باشند، میزان تکانشگری کمتری خواهند داشت.کلیدواژه ها
حمایت اجتماعی ادراک شدنه، خودپنداره تحصیلی، تکانشگریمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.