بررسی میزان آرتمیزینین تحت تاثیر غلظتهای متفاوت متیل جاسمونات در کشت سوسپانسیون سلولی Artemisia annua L
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_464
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 984
نویسندگان
کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تربیت معلم تهرا
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تربیت معلم تهران
دانشیار گروه بیوتکنولوژی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران-
دانشجوی دکترای ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
گیاه درمنه خزری Artemisia annua L یکی از گیاهان دارویی و معطر از خانواده Asteraceae می باشد. اهمیت عمده این گیاه ناشی از حضور یک لاکتون سزکوئی ترپن اندوپراکسید به نام آرتمیزینین است که علاوه بر خاصیت ضد مالاریایی قادر به از بین بردن انتخابی سلولهای سرطانی نیز می باشد. با توجه به مقدار اندک آرتمیزینین در این گیاه و غیراقتصادی بودن ساخت شیمیایی آن، کشت سوسپانسیون سلولی این گیاه به منظور افزایش میزان آرتمیزینین ضروری به نظر می رسد. به منظور کالزایی، از محیط کشت حاوی BA ٠؛ (mgl¯¹ & 1 ، 1 ، 5 &0 ) و NAA ؛ (mgl¯¹ 5&0 ، 0&25 ، 0&05 ) استفاده گردید که بیشترین میزان کالزایی در BA ؛ mgl¯¹ & 1 و NAA ؛ mgl¯¹ 0/5 به دست آمد. بدین ترتیب سوسپانسیون سلولی از کالوس های شکننده در محیط MS مایع حاویBA ؛ mgl¯¹ & 1 و NAA ؛ mgl¯¹ 0/5 تهیه گردید. به منظور بررسی میزان آرتمیزینین در کشت سوسپانسیون سلولی از غلظت های متفاوت متیل جاسمونات mgl¯¹ 5&2 ، و 5&7 استفاده شد. مقایسه میانگین براساس آزمون دانکن تاثیر متیل جاسمونات بر رشد سوسپانسیون را منفی نشان داد، بطوریکه سه غلظت اعمال شده نسبت به شاهد کاهش معنی داری را نشان دادند. بیشترین میزان آرتمیزینین در غلظت mgl¯¹5 متیل جاسمونات به میزان μgl¯¹7/3 بدست آمد که نسبت به شاهد 3/31 برابر افزایش نشان داد. هر سه غلظت افزوده شده متیل جاسمونات موجب افزایش در میزان آرتمیزینین نسبت به نمونه شاهد گردید.کلیدواژه ها
Artemisia annua ، سوسپانسیون سلولی، آرتمیزینین، متیل جاسموناتمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.