تأثیر افزودن Ti و( Tio(2 روی خواص زینتر پذیری و مکانیکی کامپوزیت های سرامیکی بر پایه B(4)C

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: EASTTEHRANMECH02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1020
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان حسنی

کارشناس ارشد، پژوهشکده سازمان صنایع هوایی، تهران

جواد شهبازی کرمی

محقق پژوهشکده سازمان صنایع هوایی و مدرس دانشگاه فنی حرفه ا ی، تهران

کرامت ملک زاده فرد

دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر و محقق پژوهشکده سازمان صنایع هوایی ،

علیرضا نجفی

محقق پژوهشکده سازمان صنایع هوایی ، تهران

چکیده

عمده مشکلات در زمینه زینترینگ کاربی د بور پایداری شیمیایی بالای B(4)C بوده که قابلیت زینتر شدن و تراکم پذیری آن را محدود می کند. کامپوزیت های سرامیکی بر پایه B(4)C دارای خواص سختی بالا، مقاومت سایشی خوب و وزن مخصوص پایین می باشد، ولیخاصیت زینترپذیری ضعیف کاربید بور به د لیل وجود پیوند کووالانت درون شبکه کریستالی و دمای زینتر بالای آن از اشکالات تولید وکاربرد کاربید بور می باشد. برای تقویت خاصیت زینتر شدن و تراکم پذیری این سرامیک، روشی که مورد توافق اکثر محققینمیباشد افزودن یک فاز ثانویه به سرامیک است. از طرفی افزودن این مواد در مقادیر زیاد بر اساس قانون اختلاط فازی در بسیاری از مواردباعث کاهش و یا تضعیف خواص مکانیکی سرامیک می گردد. با بررسی اثر افزودن کربن آزاد بر خواص زینترینگ و خواص مکانیکی B(4)C مشخص گردید که افزودن کربن، سبب ممانعت از انتقال جرم در حین فرآیند زینترینگ و در نتیجه جلوگیری از رشد دانه هامیشود. براساس این نظریه وجود ذرات نانومتر ی از کربن، انتقال جرم سطح به سطح را مابین ذرات B(4)C محدود نموده و لذا از رشد دانهها ممانعت به عمل میآورد. بهترین وضع از نظر ممانعت از رشددانهها بر این اساس در حالتی است که ذرات کربن به مقدار ماکزیمم 4% وزنی به پودر B(4)C اضافه گردد. در این حالت می توان به ماکزیمم دانسیته نسبی رسید. در این تحقیق تلاش شده است که خواص زینتر شدن کاربید بور به وسیله افزودنی های مختلف (TiO(2 و Ti مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

کاربید بور، زینترینگ، خواص مکا نیکی B(4)C، چقرمگی، استحکام خمشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.