بررسی رابطه بین افسردگی ، تغذیه و ترجیح غذایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
- کد COI اختصاصی: FSSH01_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 204
نویسندگان
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشیار
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشجوی کارشناسی ارشد
چکیده
مسئله مورد مطالعه و اهداف: افسردگی یک بیماری شایع روانی است . تغذیه در بروز، پیشگیری ، پیشرفت و درمان افسردگی نقش دارد و هدف این مطالعه بررسی رابطه بین افسردگی ، تغذیه و ترجیح غذایی میباشد.روش پژوهش : با به کار بردن کلیدواژه ها depression، diet وFood preference در پایگاه های علمی pubmed، Google Scholar ،Scopus Elsevier در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ مقالات منتشر شده را بررسی و تعداد ۱۶ مقاله که مرتبط بودند به مطالعه ورود پیدا کردند.یافته ها: علت افسردگی عدم تعادل در نوروترانسمیترهایی مانند سروتونین ، دوپامین ، نورآدرنالین و گلوتامات، اختلال در تنظیم مسیرهای التهابی و آسیب های اکسیداتیو میباشد، که این عوامل در نهایت با کاهش غلظت پلاسمایی آنتی اکسیدانهای مهمی مانند ریز مغذی هایی مثل انواع ویتامین ها، مواد معدنی مهم و اسید های آمینه همراه هستند. الگوهای غذایی سالم و ناسالم دو دسته شناخته شده موثر در افسردگی هستند که با توجه به تست های معتبر روانشناختی و روانپزشکی الگوی غذایی سالم ، اثرات کاهشی را روی افسردگی تایید میکند.نتایج : بررسی مطالعات نشان داد که اجتناب از غذاهای ناسالم در کنترل و درمان افسردگی موثر است و مصرف غذای سالم خطر ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد.کلیدواژه ها
افسردگی ، ترجیح غذایی ، الگوهای غذایی ، تغذیه ، درمان افسردگیمقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.