مطالعات آزمایشگاهی تاثیر کیفیت و دمای آب بر مشخصات مکانیکی و دوام بتن
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 116
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد، عمران سازه، جهاد دانشگاهی همدا ن
چکیده
برخورد آب داغ با سیمان منجر به گیرش نها یی و کلوخه شدن آن می شود که در اینصورت کاهش اسلامپ ، کیفیت مقاومتی و دوام بتن را در درازمدت شاهد خواهیم بود. پس بایستی از برخورد آب داغ با سیمان جلوگیری شود. به طور کلی ، آسانترین و ارزانترین روش افزایش دمای مخلوط بتن ، افزایش دمای آب است . دمای آب باید کمتر از C º ۶۰ باشد، زیرا سبب گیرش ناگهانی و کلوخه شدن سیمان می گردد و کارایی ، مقاومت و دوام بتن را کاهش می دهد. اگر لازم گردد از آب با دمای بیشتر از C º ۶۰ استفاده گردد. در این تحقیق به بررسی و مطالعات آزمایشگاهی تاثیر کیفیت و دمای آب بر مشخصات مکانیکی و دوام بتن پرداخته شده است . بر اساس نتایج تغییرات مقاومت فشاری برای نمونه های بتن ۹۰ روزه مشاهده شده است که در هر دو حالت نگهداری تحت آب معمولی و نیز آب شور، بیشترین مقاومت فشاری برای بتن با آب با دمای ۶۰ درجه و به میزان ۴۳.۱ مگاپاسکال ثبت گردیده است . همچنین کمترین مقاومت ثبت شده برای نمونه بتن با %۵ الیاف پلی پروپیلن تحت شرایط نگهداری آب شور و به میزان ۲۹.۱ مگاپاسکال بوده است که %۳۲ کمتر از ماکزیمم مقدار به دست آمده از آزمایش ها می باشد. به علاوه، مقاومت فشاری بتن تحت شرایط نگهداری در آب شور نسبت به شرایط نرمال و آب معمولی ، در کلیه نمونه های آزمایشگاهی کمتر بوده است . همچننی ، بر اساس نتایج تغییرات مقاومت خمشی برای نمونه های بتن ۹۰ روزه مشاهده شده است که در هر دو حالت نگهداری تحت آب معمولی و نیز آب شور، بیشترین مقاومت خمشی برای بتن با آب با دمای ۵۰ درجه و به میزان ۱۶.۷ مگاپاسکال ثبت گردیده است . همچنین کمترین مقاومت ثبت شده برای نمونه بتن آب با دمای صفر درجه تحت شرایط نگهداری آب شور و به میزان ۱۲ مگاپاسکال بوده است که %۲۸ کمتر از ماکزیمم مقدار به دست آمده از آزمایش ها می باشد. به علاوه، مقاومت خمشی بتن تحت شرایط نگهداری در آب شور نسبت به شرایط نرمال و آب معمولی ، در کلیه نمونه های آزمایشگاهی کمتر بوده است .کلیدواژه ها
بتن ، مقاومت خمشی ، آب شور، دمای آبمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.