تحلیل و مطالعه مروری بر کاربرد روشهای نوین در شناسایی عوامل موثر بر وقوع زمین لغزش اطراف جاده جنگلی هیرکانی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
دانش آموخته دکتری عمران و بهره برداری جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
*استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه جنگلداری دانشگاه تربیت مدرس
استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
بهرهبرداری اصولی از جنگل باید به صورتی انجام پذیرد که ضمن استفاده معقول و منطقی از تولیدات آن بقای جنگل و تولید مستمر آن نیز تضمین شود. شبکه جادههای جنگلی به عنوان تاسیسات زیربنایی نقش اساسی در سازماندهی منطقه ، بهرهبرداری، حمل و نقل محصولات و خدمات و حفاظت و نگهداری از جنگل را دارند. به علت هزینه های سنگین مربوط به طراحی ، احداث و نگهداری و نیز اثرات منفی بر محیط زیست و حیات وحش ، از نظر اقتصادی، زیست محیطی و افکار عمومی جادههای جنگلی دارای حساسیت زیادی می باشند. مسائل و پدیدههای مختلفی از تاثیر جاده بر اکوسیستم جنگل وجود دارد که یکی از مهمترین آنها خصوصا در شرایط جنگل های پرباران کوهستانی شمال ایران، پدیده زمین لغزش است . روشها و تکنیک های متعددی در زمینه پهنه بندی خطر زمین لغزش ارائه شدهاند. در سالهای اخیر، سامانه اطلاعات جغرافیایی بدلیل توانایی بالای آن در بررسی حجم زیادی از دادههای مکانی ، عموما بعنوان ابزار پایه تجزیه و تحلیل برای مدیریت مکانی و بکارگیری دادهها مورد استفاده واقع شده است . مدلها و روشهای نوین مانندروشهای شبکه عصبی مصنوعی ، رگرسیون لجستیک ، نسبت فراوانی ، شاخص آماری و دمپستر شفر چنین نشان دادند که ویژگی های زمین شناسی ، تکئونیکی ، شرایط اقلیمی ، هیدرولوژیکی ، توپوگرافی ، ازعوامل موثر در دامنه های دارای پتانسیل لغزشی بوده و دخالت غیراصولی انسان در آن باعث وقوع و تشدید حرکات تودهای می شود. جنگل بعنوان یک اکوسیستم طبیعی جاده را یک تخریب می داند و به مرور زمان قابلیت خود تنظیمی جنگل در نواحی که لغزش رخ داده یا احتمال آن بعلت این دستخوردگی وجود دارد بسیار موثر خواهد بود.کلیدواژه ها
بهره برداری، جاده، جنگل هیرکانی ، مدیریت ، ناپایداری دامنهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.