پیش بینی گرایش به اعتیاد بر اساس نیازهای اساسی و جو عاطفی خانواده با میانجیگری هیجان خواهی در نوجوانان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP08_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسنی

کارشناسی ارشد رشته روانشناسی گرایش شخصیت دانشگاه آزاد واحد آزادشهر

چکیده

هدف پژوهش حاضر پیش بینی گرایش به اعتیاد بر اساس نیازهای اساسی و جو عاطفی خانواده با میانجیگری هیجان خواهی در نوجوانان می باشد. پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود که به پیش بینی پیش بینی گرایش به اعتیاد بر اساس نیازهای اساسی و جو عاطفی خانواده با میانجیگری هیجان خواهی در نوجوانان پرداخت . جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع اول متوسطه شهرستان کلاله که در سال تحصیلی ۱۴۰۲؛۱۴۰۳ مشغول به تحصیل بودند را تشکیل دادند. این مدارس دارای ۵۰۰ نفر دانش آموزان و ۱۲ کلاس می باشد. ابتدا پژوهشگر از هر مقطعی ۲ کلاس و هر از کلاسی به طور تقریبی ۱۸ دانش آموز انتخاب نمود. بعد از انتخاب نمونه ابزارهای میزان گرایش به مصرف مواد مخدر (موسوی، دوست قرین و روشن فکر دزفولی ، ۱۳۷۸)، جو عاطفی خانواده (هیل برن ، ۱۹۶۴)، نیازهای اساسی (گلاسر ۱۹۲۵-۲۰۱۳) و پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن (۱۹۷۸) در بین آن ها اجرا گردید برایتجزیه و تحلیل این پژوهش در بخش آمار توصیفی داده های جمع آوری با استفاده از روش های توصیفی تحلیل اکتشافی (گرایش مرکزی، پراکندگی و نمودار) و در بخش استنباطی از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم افزار ۲۸SPSS- استفاده شد.نتایج نشان داد عملکرد خانواده بر نیازهای اساسی روانشناختی و جو ایجاد شده عاطفی و هیجان خواهی با اعتیاد نوجوانان اثر معکوس و منفی دارد. به عبارتی با افزایش نیازهای اساسی روانشناختی و جو ایجاد شده عاطفی برای کنترل هیجان ، میزان گرایش نوجوانان به اعتیاد کاهش می یابد. در واقع براورده شدن نیاز اساسی نوجوانان در هیجان خواهی مثبت و مطلوب در کنار جو عاطفی (امنیت ، اعتماد عاطفه و ..) را افزایش می دهد. کنترل هیجانات و ایجاد جو عاطفی مناسب ابزاری مناسب برای توسعه ی افکار و اندیشه های بشری محسوب میشود به شرط آن که در راه صحیح استفاده شود. افراد باید برای ورود به دنیای اجتماعی اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند تا دچارمشکلات مختلف نشوند ارتباطات سالم در اجتماع و لزوم هوشیاری نوجوانان و خانواده ها نسبت به تهدیدات اجتماع دردرجه ی نخست اولویت قرار دارد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و توجه والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم میباشد

کلیدواژه ها

گرایش به اعتیاد - نیازهای اساسی - جو عاطفی خانواده - هیجان خواهی - نوجوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.