بررسی تاثیر افزایش و بهبود تاب آوری روانی و امید بر کیفیت زندگی در زنان سرپرست خانوار

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی کاربردی و توسعه انسانی
  • کد COI اختصاصی: APHD01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد رستمی ثانی

کارشناسی ارشد،روانشناسی شخصیت،گروه روانشناسی شخصیت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علوم تحقیقات، تهران،ایران،

ابوطالب سعادتی شامیر

استادیار روانشناسی تربیتی، شناختی گرایش هوش و حافظه،دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علوم تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش تاب آوری روانی بر کیفیت زندگی و امید به زندگی زنان سرپرست خانوار شهرستان رشت صورت گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان سرپرست خانوار می باشندکه در این پژوهش۳۰ نفر از زنان سرپرست خانوار می باشند به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شد ند سپس افراد نمونه به دو گروه ۱۵ نفری بعنوان گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند . ابزار اندازه گیری این پژوهش آزمون امید به زندگی اشنایدر و کیفیت زندگی می-باشد.طرح تحقیق از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل وآزمایش می باشد به گروه آزمایش طی ۱۰ جلسه ۵/۱ ساعته تاب آوری آموزش داده شد سپس، پس آزمون برای هر دو گروه اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کواریانس استفاده گردید و نتایج تحقیق نشان داد که آموزش تاب آوری می تواند باعث افزایش امید به زندگی و کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوارشود. باتوجه به نتایج بدست آمده از خروجی داده ها در تحلیل کو واریانس با استفاده از نرم افزار spss و عنایت به معناداری تفاوت میانگین ها و نیز معناداریF (۶۳۵/۴F=) و (۰۵/۰Sig< ) ، با ۹۵ درصد اطمینان می توان نتیجه گرفت که روش های آموزش بازتاب آوری بر افزایش کیفیت زندگی و همچنین بهبود امید به زندگی زنان سرپرست خانوار شهرستان رشت موثر می باشد و فرضیه ی اصلی این پژوهش مبنی بر (تاثیر آموزش تاب آوری روانی بر کیفیت زندگی و امید به زندگی زنان سرپرست خانوار) تایید می شود.

کلیدواژه ها

تاب آوری روانی، امید به زندگی، کیفیت زندگی ، زنان سرپرست خانوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.