بررسی اثر مکانیزم های شبکه های اجتماعی در نفوذ پلتفرمی بر اساس چارچوب منتخبرفتاری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی پژوهش های شاخص در مدیریت، حسابداری، بانکداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: AMEC05_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد غلامرضاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت دولتی گرایش سیاستگذاری عمومی، دانشگاه امام صادق علیه السلام، تهران، ایران

چکیده

فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به ابزاری قدرتمند تبدیل شده اند که غرب از آن ها برای نفوذ در افکار و رفتار مردم در سراسرجهان، از جمله ایران، استفاده می کند. این نفوذ، به واسطه پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی با مکانیزم های اصلی پلتفرم من جمله اثرشبکه ای، صرفه اقتصادی ناشی از توسعه قلمرو و توسعه مقیاس و تحمیل هزینه شناختی، صورت می گیرد. آشوب های پاییز ۱۴۰۱ایران، نمونه ای بارز از نفوذ غرب در فضای مجازی بود. در این آشوب ها، پلتفرم های خارجی و ایرانی همسو با دشمن، با انتشار اخبارجعلی، شایعات و تصاویر تحریک آمیز، به دنبال برهم زدن نظم عمومی و ناامن سازی کشور بودند. این مقاله برای اثبات این ادعا کهپلتفرم ها امکان چنین امری را دارند و به خودی خود می توانند باعث شکل گیری و تشدید فرایند و پروژه نفوذ شوند، به نگارش درآمده است. در این پژوهش با استفاده از اسناد و منابع کتابخانه ای و تطبیق آن ها بر چارچوب رفتاری منتخب نشان داده شده استکه پلتفرم ها می توانند با استفاده از ۴ مکانیزم اصلی که در سند سیاست ها و الزامات کلان حمایت از رقابت و مقابله با انحصار سکوهایفضای مجازی به آن ها اشاره شده است، بر افکار و رفتار کاربران شان نفوذ کرده و آنها را به سمت اهداف خود هدایت نمایند.

کلیدواژه ها

پلتفرم، نفوذ پلتفرمی، حکمرانی فضای مجازی، علوم رفتاری، شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.