مروری بر طراحی قرارداد آتی برای محصولات کشاورزی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی پژوهش های شاخص در مدیریت، حسابداری، بانکداری و اقتصاد
- کد COI اختصاصی: AMEC05_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 383
نویسندگان
عضو هیئت علمی (استادیار)مرکز تحقیقات استراتژیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان-دهاقان،ایران
دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی مالی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان-دهاقان،ایران
چکیده
هدف از این پژوهش ارائه الگویی مناسب به منظور پوشش ریسک قیمتی وارد کنندگان محصولات کشاورزی در ایران است تا بدین وسیله بتواند ازنتایج منفی نوسانات قیمت جلوگیری نماید. الگوی پیشنهادی، استفاده از قرارداد شبه آتی برای وارد کنندگان محصولات کشاورزی است. برایارزیابی کارایی این روش، داده های روزانه قیمت های نقدی و آنی دانه سویا و ذرت در بازه زمانی ۲۰۱۰/۱/۵ تا ۲۰۱۸/۸/۶ از بورس شیکاگو گرداوری وپس از پردازش اطلاعات نتایج در دو حالت بررسی شد حالت اول زمانی است که دسترسی به قرارداد آنی وجود دارد و حالت دوم زمانی است کهدسترسی به قرارداد آنی امکان ندارد. برای مقایسه این دو حالت از نسبت بهینه پوشش ریسکه روش تخمین آن و معیار کارایی استفاده میشود. درحالت اول به کمک روش مارکوف سوئیچینگ نسبت بهیته پوشش ریسک برای محصول ذرت در رژیم صفر و یک به ترتیب برابر با ۰۹۶۶۵۷۲ و۰.۰۰۵۱۸۵۸ و این نسبت برای محصول دانه سویا به ترتیب ۱۹۷۷۴۱۱۳ و ۰.۰۱۹۸۱۶ به دست آمد. از آنجایی که امکان پوشش ریسک در این حالتبرای وارد کنندگان ایرانی به دلیل فقدان بازار آنی وجود ندارد. برای پوشش ریسک در دنیای واقعی باید از قرارداد شبه آتی استفاده کرد. در صورتاستفاده از قرارداد شبه آتی، نرخ بهینه پوشش ریسک برای محصول دانه سویا و ذرت به ترتیب برابر با ۰.۸۴۹ و ۱۹۰۶۵ و کارایی پوشش ریسک بهترتیب برای این محصولات برابر با ۸۲ و ۷۸ درصد به دست آمده است.کلیدواژه ها
نرخ بهینه پوشش ریسکه نرخ نقدی ارز بازار آتی مدل مارکوف سوییچینگمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.