درس پژوهی اثر بخشی رویکرد درس پژوهی بر نگرش معلمان در درس جمله سازی با عنوان تقویت حافظه دیداری ، شنیداری و مهارت زبانی و نوشتاری دانش آموزان در ساخت جمله ( تطابق فاعل ، ضمیرفاعلی با فعل )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیهه قاسمی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات عرب ، دانشگاه آزاد بابل ، مقطع ابتدایی ، آموزگار دانش آموزان کم توان ذهنی

مریم نقدیان

کارشناس روان شناسی بالینی ، دانشگاه آزاد تنکابن ، مقطع ابتدایی ، آموزگار دانش آموزان نابینا

فاطمه روجایی

کارشناس روان شناسی بالینی ، دانشگاه آزاد تنکابن ، سرپرست آموزشی ابتدایی

چکیده

یکی از اهداف مشترک نظام آموزشی در سراسر دنیا به رشد شخصیت خلاق مربوط می شود. شخصیتی که بتواند به آسانی خود را با جامعه امروزی که دستخوش تغییرات سریع است وفق دهد. رسیدن به این امر از طریق تدریس با کمک وسایل کمک آموزشی ممکن می شود در هر تدریس رسانه ی آموزشی سهم عمده ای در انتقال پیام بین فرستنده و گیرنده دارد. لذا اعضای گروه درس پژوهی بر این مهم اهمیت داده و سعی کردند با استفاده از وسایل کمک آموزش به تقویت حس های مختلف (شنیداری و دیداری ) موجب تثبیت یادگیری شوند .زیرا تثبیت یادگیری موجب بالارفتن اعتماد به نفس و ایجاد تفکر خلاق و تقویت حافظه دیداری - شنیداری می شود. تقویت حس شنیداری و دیداری موجب شناخت بیشتر کودک از محیط پیرامون بالارفتن خزانه لغایت و هماهنگی بین ارکان جمله در کلام و در نهایت بیان جمله درست و مناسب می شود جمله سازی از مهارت های مهمی است که کودکان در مقطع دبستان با آن آشنا می شوند هر چه کودک تمرین بیشتری روی جمله سازی داشته باشند بعدا در زمینه های مختلف تحصیلی موفق تر خواهد بود قبل از اینکه از دانش آموزان بخواهیم به شکل مکتوب جمله سازی نمایند بهتر است با تمرینات شفاهی آمادگی لازم ذهنی و روانی را در آنان به وجود آوریم .در پی دستورالعمل اجرای جشنواره درس پژوهی در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ در استان مازندران در مرکز آموزشی با نیازهای ویژه شهید بابایی تنکابن تیم درس پژوهی ما با حضور ۴ نفر از همکاران آموزشگاه تشکیل شد.برای اجرای این پروژه با استعانت از خداوند و با استفاده از نقطه نظرات همکاران اساتید مولفان کتاب فارسی پنجم به بررسی مسئله های مورد نظر پرداخته و با بهره مندی از روش های گوناگون و تجربیات و راهکارهای مختلف , موضوع تطابق فاعل , ضمیر فاعلی با فعل در ساخت جمله را که در کتاب فارسی پایه پنجم به آن اشاره شده است را انتخاب نمودیم .لذا با استفاده از روش یاران در یادگیری (یادگیری مشارکتی ), روش پرسش و پاسخ وروش نمایشی ،مشکل دانش آموزان را در ساخت جمله تا حدودی برطرف نمودیم این تیم در پایان به این نتیجه رسیدند که درس پژوهی موجب انتقال عقاید و تجربیات و همچنین استفاده ازروشهای تدریس مناسب و ابزارهای آموزشی متنوع موجب بهبود فرایند یاد دهی و یادگیری می شود.

کلیدواژه ها

کودک چند معلولیتی ، فعل ، فاعل ، جمله ، ضمیر فاعلی ، تقویت حافظه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.