اقدام پژوهی چگونه توانستم خجالت و کمرویی محمد، دانش آموز کلاس دوم را برطرف کنم ؟
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_2155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 202
نویسندگان
کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه آزاد مرودشتاداره آموزش و پرورش شهر شیرازآموزشگاه غدیر ۲
کارشناسی ، روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور بواناتاداره آموزش و پرورش شیراز، آموزشگاه غدیر ۲
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، کاهش خجالت و کمرویی محمد، دانش آموز کلاس دوم دوره ی ابتدایی است . این پژوهش از نظر هدف، کاربردی ، و روش آن، کیفی و از نوع اقدام پژوهی است . جامعه پژوهش ، دانش آموزان دوره ابتدایی مدرسه غدیر شهر شیراز می باشد. محمد، دانش آموز خجالتی است که پدر و مادرش از هم جدا شده اند. کمرویی دانش آموزان پس از طلاق و جدایی والدین یکی از مشکلات روانی و اجتماعی مهم است که باید به آن توجه ویژهای داشت . این موضوع می تواند بر تحصیلات، رفتارها و روابط اجتماعی دانش آموزان تاثیر منفی بگذارد. بنابراین ، لازم است که اقدامات مناسبی برای رفع کمرویی دانش آموزان پس از طلاق و جدایی والدین صورت گیرد. در این پژوهش شواهد از طریق ابزارهای مشاهده در کلاس درس و مصاحبه با والدین ، معلم و مدیر مدرسه جمع آوری گردید. برای یافتن راه حل مناسب از روش مطالعه کتب و مقالات علمی پژوهشی بهره گرفته شد. سپس بهترین راهکارهای قابل اجرا انتخاب گردید. یافته های پژوهش حاکی از آن است که راهکارهای اجرایی که شامل رفتن به اردوهای علمی و گردشی و استفاده از زنگ ورزش و فراهم کردن زمینه برای تعامل هر چه بیشتر محمد با دیگران و درگیر کردن محمد کمرو و گوشه گیر در فعالیت های گروهی کوچک با کودکان دیگری که با آن ها دوست است و قرار گرفتن دانش آموز در موقعیت های مشارکتی و گروهی و اجازه به انجام دادن فعالیت مورد علاقه محمد مثل ورزش در جهت برقراری ارتباط موثر و دوستانه با دانش آموز خجالتی ، اجرای بازی و واگذاری مسئولیت در مدرسه و کلاس به او و آگاهی و اطلاعات رسانی لازم به خانواده از شیوه برخورد با فرزند خجالتی و ارائه راهکار به آنان، به صورت قابل ملاحظه ای منجر به کاهش کمرویی و افزایش اعتماد به نفس و خودکارآمدی محمد شد.کلیدواژه ها
دانش آموز، خجالتی بودن، طلاق، مدرسهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.