بررسی تاثیر برنامه آموزشی مهارتهای هوش هیجانی بر استرس تحصیلی دختران مقطع متوسطه دوره دوم شهر اصفهان سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 177
نویسندگان
لیسانس ادبیات فارسی
چکیده
مسایل خانوادگی و تحصیلی از عمده ترین علل استرس نوجوانان می باشد. بطوری که یک سوم دانش آموزان استرسی بیش ازمتوسط را تجربه می کنند. استرس در موسسات تحصیلی موضوع مهمی در دوران تحصیل فرد می باشد. در صورتی که به خوبی کنترل نشود، می تواند اثرات مثبت و منفی زیادی داشته باشد. یکی از مهارتهای مفید جهت مدیریت استرس مهارتهای هوش هیجانی است . هدف از این مطالعه تعیین تاثیر برنامه آموزشی مهارتهای هوش هیجانی بر استرس تحصیلی دختران نوجوان بوده است . مطالعه از نوع تجربی همراه با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. دو دبیرستان دخترانه از بین هر طبقه در دسته بندی آموزش و پرورش به صورت تصادفی انتخاب و در گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. در مجموع ۵۰ دانش آموز که دارای معیار ورود به مطالعه بودند در گروه آزمون و ۵۰ نفر در گروه کنترل قرار گرفتند و به پرسشنامه استرس تحصیلی گادزلا پاسخ گفتند. سپس واحدهای گروه مداخله به مدت ۶ جلسه ۹۰ دقیقه ای تحت آموزش مهارتهای هوش هیجانی قرار گرفتند. ۲ هفته پس از پایان مداخله ، مجددا دانش آموزان هر دو گروه پرسشنامه مذکور را تکمیل نمودند. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای من ویتنی ، تی زوج و مستقل ، مجذور کای و .... مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . میانگین نمرات عوامل استرسزای تحصیلی در بعد استرس ناشی از تعارضات فشارها تغییرات و استرس خودتحمیلی پس از مداخله در گروه آ زمون کاهش معنی داری داشت (۰۵/۰ .(p< میانگین نمرات در گروه آزمون بعد از مداخله افزایش معنی دار داشت . در بعد واکنش به استرس میانگین نمرات دختران گروه آزمون بعد مداخله کاهش معنی داری یافت (۰۵P< ۰/کلیدواژه ها
استرس تحصیلی ، دختران نوجوان، مهارتهای هوش هیجانی ، بهداشت روان دانش آموزمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.