توسعه مهارت های تفکر انتقادی در دانش آموزان با استفاده از روش های موثر آموزشی و تربیتی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_0214
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، برنامه ریزی آموزشی، آموزش و پرورش تهران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، بررسی توسعه مهارت های تفکر انتقادی در دانش آموزان با استفاده از روش های موثر آموزشی و تربیتی است . این پژوهش به روش مروری با بررسی متون و اسناد موجود در این زمینه انجام شده است . نتایج پژوهش حاض نشان می دهد که آموزش مهارتهای تفکر انتقادی در دورههای زمانی مختلف از جمله دوران کودکی ، نوجوانی و بزرگسالی ، می تواند تاثیرات متفاوتی داشته باشد. انگیزه و علاقه دانش آموزان نیز می تواند نقش مهمی در توسعه تفکر انتقادی آنها داشته باشد و می تواند آنها را به تلاش بیشتر و پرسش های عمیق تر ترغیب کند. توانایی های مادرزادی مانند هوش و استعدادهای خاص نقش مهمی در توسعه تفکر انتقادی دانش آموزان دارند. دانش آموزانی که دارای هوش بالاتری هستند، ممکن است توانایی بیشتری در تحلیل مسائل پیچیده و انجام انتقاد سازنده داشته باشند. مشارکت در گروههای تحقیقی و گفتگوهای گروهی می تواند به دانش آموزان کمک کند تا نقطه نظرهای مختلف را بشنوند و با دیدگاه های متنوعی روبرو شوند، که این امر می تواند توانایی تفکر انتقادی آنها را بهبود بخشد. تعامل با محیط های یادگیری متنوع مانند موزهها، کتابخانه ها، و فضاهای آموزشی غیر رسمی می تواند به دانش آموزان کمک کند تا دیدگاههای جدیدی به دست آورند و تفکر انتقادی خود را تقویت کنند. استفاده از فناوری های نوین مانند سیستم های یادگیری مبتنی بر کامپیوتر و نرم افزارهای آموزشی می تواند به دانش آموزان کمک کند تا مهارتهای تفکر انتقادی خود را بهبود بخشند و از آنها برای حل مسائل پیچیده استفاده کنند.کلیدواژه ها
مهارت های تفکر انتقادی ، دانش آموزان، روش های موثر آموزشی و تربیتیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.