میزان شیوع سوگیری های شناختی-اجتماعی در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن روان شناسی ایران؛ با تاکید بر روان شناسی و مسائل اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CIPSA09_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حافظ صفری

دکتری تخصصی روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی میزان رواج سوگیری های شناختی-اجتماعی در میان دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکتری) بوده است. تعداد ۳۸۸ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترای شاغل به تحصیل در دانشگاه های کلانشهر کرمانشاه و شهر زنجان در پاییز و زمستان ۱۴۰۱ از لحاظ میزان استفاده از مهمترین سوگیری های شناختی-اجتماعی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که شیوع کلی سوگیری-های شناختی-اجتماعی در دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی برابر ۹۲/۲۶ درصد است. شایع ترین سوگیری های شناختی-اجتماعی توجیه مجموعه (۹۸/۱۹ درصد)، رئالیسم ساده لوحانه (۹۷/۶۸درصد)، فرضیه فقط جهان (۹۷/۶۸ درصد)، تعصب درون گروهی (۹۷/۱۶ درصد) و فرافکنی (۹۶/۱۳ درصد) بودند. میزان استفاده از سوگیری های شناختی-اجتماعی در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشور بالاست. پیشنهاد می شود که با آموزش های لازم در جهت کاهش میزان شیوع آنها تلاش شود.

کلیدواژه ها

سوگیری شناختی، سوگیری شناختی اجتماعی، دانشجویان، تحصیلات تکمیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.